Varde Gymnastikforening

Årsberetning 2022


Endelig lykkedes det, efter to år med halve og brat afsluttede sæsoner kunne vi i år gennemføre hele sæsonen og afslutte med opvisning. Vores juleferie blev lidt længere end vi normalt holder den, men det er okay, det vigtigste er at vi fik lov til at slutte sæsonen godt af og på den måde vi helst vil, nemlig med opvisning for store og små.
Varde Gymnastikforening er en bredde idrætsforening og kigger vi ind i vores medlemstal viser de det tydeligt; vores yngste medlem er 1 år og ældste gymnast er lige fyldt 93. Der kunne være en jævn fordeling af medlemmer mellem de to aldersgrupper, men det er der ikke - vi har primært hold for børn og seniorer. På børnesiden er vores fokus på leg og gymnastik til børn i alle aldre; forældre/barn, puslinge, dans og spring for både drenge og piger. For alle vores børnehold gælder at det skal være sjovt at gå til gymnastik og vi har en stor gruppe af frivillige trænere i foreningen, der uge efter uge sørger for aktivitet i gymnastiksale og haller.
På seniorsiden handler gymnastikken både om at få rørt sig, men det handler også om at mødes og være social. Vi har startet stolegymnastik op. Holdet er tidligere udbudt af Medborgerhuset, men da de stod uden træner i år, indgik vi samarbejde og vi tilbyder nu stolegymnastik i Medborgerhusets lokaler. Gymnastik behøver ikke være høje knæløft og løb på stedet, gymnastik kan også laves når man sidder på en stol. Det er vigtigt vi tager udgangspunkt i gymnasternes formåen og tilpasser træningen til deltagerne. Sidstnævnte gør sig også gældende på vores KOL hold. Vi synes det er vigtigt at alle har mulighed for at dyrke fællesskabet og motionen.
Corona har givet skub i retning af mere udendørs idræt og mens vores Motion i det fri er et decideret gymnastik/motionshold, har vi også et gå-hold i Varde Syd. Her mødes en flok seniorer onsdag formiddag og går en tur i nærområdet. Onsdag eftermiddag er der aktivitet i Arnbjerganlægget, hvor vi har været med til at anlægge en krolfbane. Her mødes en god flok til spil, hygge og snak.
På alle vores seniorhold gælder det at det sociale er et vigtigt aspekt. Vores opgave som forening er at facilitere rammerne, så gymnasterne har lyst til at komme. Vores gymnaster kommer for at få sig rørt og holde kroppen i gang, men de kommer også for den sociale del og det skal være hyggeligt at gå til gymnastik. Vi skal gå fra timen med et smil på læben og måske slutte af med en kop kaffe og lidt hyggesnak.
Sæsonen 21-22 har på mange måder været et vildt år for gymnastikforeningen. Med en medlemsfremgang på 40% så vi nu runder 960 medlemmer har der selvsagt været nok at se til.
 
En del af den medlemsfremgang skyldes at vi i sommeren 2021 startede en svømmeafdeling op. I udgangen af juni stod Varde pludselig uden svømmeklub. Der er ikke langt fra sommer til sæsonstart i september, heldigvis er der heller ikke langt fra ide til selvfølgelig-gør-vi-det i vores forening. Vi tænkte det lå lige til højrebenet at starte en svømmeafdeling op under gymnastikforeningen. Hop i trampolin, hop i vandet, potato potato, hvor svært kan det være. Alt det praktiske omkring foreningsdelen har vi stor erfaring med, nu flyttede vi ”bare” aktiviteterne fra gymnastiksalen og ind i svømmehallen. Første sæson er overstået og den er overstået godt. Det har været fantastisk at komme i svømmehallen og mærke energien og noget helt særligt, at slutte sæsonen af med klubdag for vores børnehold. En ny svømmeafdeling og vi er i fuld gang med at skabe nye traditioner. Vi har gennem første sæson fået en masse erfaring. Gymnastik og svømning er ikke det sammen, men vi er glade for vi greb bolden da den blev kastet op og vi er klar til endnu mere aktivitet i svømmehallen.
960 medlemmer giver selvsagt også en masse trænere. Vi er godt dækket ind i VG, men vi vil selvfølgelig altid gerne have flere trænere også for ikke at køre rovdrift på dem der stiller op. Vi forsøger at pleje vores trænere f.eks. med sæsonafslutning, i år var det lasergame i Lykkegårds Hallen, ligesom de fik en biografbillet ifm. opvisning. På ét område skal vi være bedre til at klæde vores trænere på; vi skal have dem afsted på flere kurser. Især i år, hvor Varde kommune giver 100% i tilskud, er der ingen undskyldning for ikke at komme afsted.
Varde Gymnastikforening har rundet 100 år og det betyder vi har haft mange år til at skabe traditioner, hvilket vi heldigvis også har gjort. I år kunne vi igen holde juletræsfest for de yngste og fastelavnsfest for de ældste børnehold. Dejligt at der er opbakning blandt gymnasterne og tak til trænerne for at give en hånd med.

Med en medlemsfremgang på 40% og en nominering til prisen som Årets idrætsforening i DGI Sydvest 2022, kunne man godt komme til at hvile på laurbærbladene. Vi er super glade for medlemsfremgangen og for at svømmerne ville være en del af os, men vi må ikke glemme de lidt ældre børn. Fra 3. klasse og opefter har vi et efterslæb efter Corona, vi skal være med til at få vores børn og unge i gang igen. Vores økonomi ser heldigvis fornuftig ud – men det er vigtigt vi de næste år, har råd til at have små hold kørende på de ældste børnehold. Vi skal have bygget foreningslivet op igen på børnefronten.
Et tilbageblik på et år som er gået godt og har budt på masser af gode oplevelser til vores gymnaster, svømmere og instruktører.
Fra bestyrelsen i VG skal der lyde en STOR tak til alle, der har ydet en indsats og givet en hånd med i foreningen – Det er i fællesskabet energien opstår!
 
På VG vegne
Jane Locht
 

Årsberetning Varde Gymnastikforening

Generalforsamling 2021

 
Sæsonen 19/20 sluttede af pludseligt og brat, et pressemøde og så var sæsonen slut. 20/21 vidste vi måske godt ville blive med restriktioner, men vi håbede og troede på en næsten normal gymnastiksæson, med masser af aktive seniorer og glade børn i haller og sale. Og sådan gik det, i hvert fald første halvdel af sæsonen. Det lykkedes os at finde trænere til alle hold, forældre/barn er ofte et hold der giver udfordringer på trænerposten, men heldigvis sprang en far til med ordene: selvfølgelig skal de små også kunne komme til gymnastik, men det bliver mest redskabsbaner, jeg er ikke så god til sanglege. Og så er det jo heldigt at det i VG handler om at have det sjovt når man går til gymnastik, vi har ikke et færdigt koncept trænerne skal passe ind i. Vi har selvfølgelig nogle retningslinjer der skal skal overholdes, men der er vidde rammer for selve træningen. Det betød at vi igen i år kunne åbne dørene til rigtig mange hold, helt præcis 26 hold. Medlemstallet har været lidt lavere i år end de tidligere år, et lille fald på pigesiden ved rytme/danseholdene og ellers er faldet primært sket hos seniorerne.
Der var rigtig mange restriktioner da sæsonen startede op, måske også flere end vi havde tænkt inden sæsonstart. Der var registrering af medlemmerne, til hver eneste træning, der var afspritning af håndtag, bænke etc. For ikke at tale om at ALLE redskaber, der havde været i brug, skulle rengøres efter hvert enkelt hold. Der var indgang i den ene ende og ud i den anden, så holdene ikke mødte hinanden. Vi lærte et nyt ord ”forsamlingsloft” og da vi er så heldige, at vi på flere af vores hold har mange gymnaster, blev vi ramt af det nye ord og måtte dele holdene op i mindre hold.
Men takket været en trænergruppe som aldrig har brokket sig, som tvært i mod, hver gang der ovenfra igen er kommet nye restriktioner, har smilet tilbage og sagt: det løser vi. Kunne vi lave gymnastik hele efteråret for langt de fleste hold. Yoga og zumba samt VIP damer gik over til online træning, da forsamlingsloftet for voksne blev 10, mens Idræt om dagen blev lukket ned. Med 116 deltagere på holdet kan det ikke lade sig gøre at dele ind i grupper af 10 og gennemføre træningen. VIP laver deres egen lille opvisning sammen med to gæstehold, udendørs og med god plads.
16. december kl. 16.00 var det slut, forenings Danmark lukkede ned igen og det skulle senere vise sig at juleferien kom til at vare resten af sæsonen. Vi håbede og troede og lavede planer undervejs, kan vi lave opvisning på de enkelte hold til deres normale træning, kan vi optage deres opvisning og streame det, kan vi alt muligt. Forslagene var mange, lysten var stor, men det er svært når vi ikke må komme ind i gymnastiksalen. Sæsonen 20/21 sluttede som 19/20 og vi føler begynder at føle os en lille smule snydt for opvisningerne, der er vores eneste vindue ud ad til.
Det betyder også, at vores juletræsfest og fastelavn ikke blev til noget, ligesom pigelejren i Vejen heller ikke blev afholdt, eller børnedagen og drengetræf. Ingen oprydning efter Open Air eller afholdelse af Skt Hans ved åen. Der har heller ikke været den store kursusaktivitet. Generelt må vi sige det har været en stille sæson på aktivitetssiden.
Når ikke vi må mødes indendørs til fysisk aktivitet, må vi finde andre måder at mødes på. Vi har startet et gå-hold op i Varde Syd, der mødes hver onsdag formiddag kl. 9.00 og går ture ud fra Vrimlehuset. Vores Motion i det fri har også kørt, når forsamlingsloftet har tilladt det, og i foråret har vi inviteret Idræt om dagen med i Varde Sommerland. Som noget nyt har vi fået Krolf med ind under Varde Gymnastikforening. I samarbejde med Varde Kommune og DGI Sydvest har vi anlagt en krolf bane i Arnbjergparken og der er mulighed for undervisning/træning onsdag eftermiddag. Men banen ligger til fri afbenyttelse og det er håbet at mange vil bruge banen. Vi vil gerne have sat et bord-bænke sæt op i området, ligesom vi håber Vej og Park vil give græsset en omgang top-dressing, så den ikke er helt så kuperet.
Sidste skud på stammen er Fitness i det fri – et rigtig godt initiativ, men desværre startede vi det op, lige præcis da motionscentrene igen måtte åbne dørene. Vi ved ikke om det er grunden, men vi har ikke kunnet få deltagere til holdet. Vejret har heller ikke været super samarbejdsvillig tirsdag eftermiddag.
Regnskabet – vi er kommet ud af sæsonen med et lille underskud. En lille nedgang i medlemmer, et fald i medlemstilskud, manglende indtægter fra opvisning og juletræsfest sammenholdt med, at vores udgifter ikke er faldet, giver et lille underskud. Vi har valgt at give fuld trænergodtgørelse til alle vores trænere. Det har vi gjort, for godt nok blev sæsonen kort, men arbejdet var dobbelt før jul og vi vil gerne have de kommer igen næste sæson. Hvilket de heldigvis gør i stor stil.
Vi har stadig en betydelig egenkapital, da vi desværre ikke har fået den i spil i forbindelse med det nye byggeri ved Fritidscentret og Frello Skolen. Egenkapitalen gør også, at vi ikke har søgt hjælpemidler i forbindelse med Corona.

En gentagelse fra sidste år, som vi ikke rigtig nåede at få i spil i denne sæson er et hold for frivillige hænder, en ”bank” hvor vi kan hente hjælp til diverse små opgaver i foreningen som kagebagning til juletræsfesten, blanding af slikposer til fastelavn og andre små afgrænsede opgaver – vi tror på at folk gerne vil give en hånd med, hvis de ved hvad de skal hjælpe med.
2021 var året hvor vi kunne fejre 100 års jubilæum – planen var at fejre det, men som med så meget andet satte Corona en stopper for det. Da vi ikke kunne feste sammen, valgte vi at lave en hilsen til alle vores gymnaster i form af en taske, en drikkedunk og et håndklæde. Også for at sige tak for at de havde været medlemmer i denne underlige sæson.
Det var også i 2021 vi pludselig og helt uventet måtte sige farvel til Erland. Et tab for foreningen og for alle der kendte ham og nød godt af hans evige engagement.
 
Alle andre år har jeg sluttet beretningen af med ordene: Et tilbageblik på et år som er gået godt og har budt på masser af gode oplevelser til vores gymnaster og instruktører.
Fra bestyrelsen i VG skal der lyde en STOR tak til alle, der har ydet en indsats og givet en hånd med i foreningen – sammen står vi stærkest!
Vi ses til vores opvisning i Lerpøthallen.
I år vil jeg slutte af med ordene: Sæsonen 20/21 blev ikke som forventet, men det kan også noget. Og så glæder vi os til at se frem mod næste sæson, hvor det heldigvis ser ud til at både lokale- og trænerkabalen går op.

På VG vegne,
Jane Locht
Årsberetning ​Varde Gymnastikforening
Generalforsamling 2020

Vi har i flere år ligget stabilt i vores medlemstal i Varde Gymnastikforening, med 5-600 medlemmer fordelt på knap 20 hold. I år har de tal ændret sig da vi har været så heldige, at Idræt om dagen (Senioridræt) gerne ville være med i VG. De har i mange kørt som et hold, men uden tilknytning til nogen forening, det er der nu ændret på, så de er et hold på lige fod med alle andre hold i vores forening, med den lille undtagelse, at de tæller 196 aktive gymnaster på et hold. Man kan kun blive i godt humør, når man kommer i hallen onsdag formiddag og ser så mange aktive seniorer – her er fokus på at alle skal kunne være med og at det sociale er en mindst lige så vigtigt som motionen. Vi må ikke undervurdere det sociale ”arbejde” vi som forening er med til at løfte.
Vi kører videre med vores Motion i det fri, der er et forholdsvis nyt tiltag, hvor der også er fokus på både motion og hyggeligt socialt samvær og et spørgsmål om tid, før flere får øjnene op for hvor fin en natur vi har her i området til motion. Det er dog på ingen måde et mål at få 200 folk til at være aktive på samme tid i det gamle Varde Sommerland. 
Vi startede i år op med 16+ gymnastik,  både et rytme og et springhold, velvidende at alt begyndelse er svær var der god energi fra starten af sæsonen – men god energi er ikke nok, når antallet af gymnaster er under fem på et hold, det bliver en alt for lang sæson for både trænere og gymnaster og derfor blev rytmedelen ikke til noget i år, men springsiden har fundet en fin lille flok, der mødes hver torsdag aften i hallen og som ved seniorer onsdag formiddag er det sociale også en vigtig faktor torsdag aften. 
Det magiske antal for hvor mange gymnaster der er nok på et hold er forskelligt fra hold til hold, men vi valgte i år at lukke MGP 1.-2. kl. da der ikke var ret mange piger på holdet og i stedet blev de flyttet til MGP sidste år i bhv. og Showdance. Nogle år har vi rigtig mange gymnaster på enkelte hold og andre år er det modsat – men vi er klar igen til næste sæson med dans og gymnastik for alle aldre. 

Ud af huset – DGI afholder jævnligt arrangementer og når det er muligt deltager vi gerne med gymnaster fra VG. Børnedag, drengetræf,  pigelejr og Girls Camp er blandt andet det der tilbydes til børnene. Mens VIP damerne traditionen tro deltager i voksenevent. Det betyder rigtig meget som forening, at vi har mulighed for at deltage i disse arrangementer og det kan vi takket været engagerede instruktører, der gerne vil bruge ekstra tid og tage med. 

Kurser – Vi vil altid gerne have instruktører afsted på kurser og måske vi kan blive bedre til at give vores instruktører et puf, så de kommer afsted. Alternativt kan vi også lave kurser i foreningen, hvor vi har mulighed for at sætte fokus på lige præcis det vi har brug for. Det er oplagt at gøre ved sæsonstart, især for vores trænere på springholdene, hvor det er vigtigt vi kan tage rigtigt imod og guide gymnaster til at blive bedre. Vi har gjort det i år og det skal helt sikkert gentages fremover. Vi har rigtig mange unge hjælpeinstruktører og som forening, er det vores fornemmeste opgave at give dem værktøjer og fif til at begå sig på holdene og måske en dag selv stå med et hold.

Traditioner skabes gennem mange år – det er vores juletræsfest et synligt bevis på. Tilmeldingerne startede lidt sløvt og vi lå længe omkring 100 deltagere, nogle vil synes det er mange, men vi har god plads i hallen og er glade for vi igen i år kunne byde velkommen til ca. 400 små og store der traditionen tro var klar på et par hyggelige timer med juletræ, hjemmebagte vafler, slikposer og masser af børn klar til at danse med. Det er tydeligt, at det for rigtig mange er en tradition, at starte julen hos os og forældrene nyder den afslappede stemning, hvor der er god plads til at være og gøre tingene i eget tempo.
En anden tradition er vores fastelavnsfest for de lidt ældre gymnaster. Her var det også sløvt med tilmeldingerne og ugen inden havde vi godt 20 tilmeldte børn, så er det man begynder at overveje for og imod og måske skal vi aflyse, men vupti vupti så endte vi på 80 udklædte børn og et par timer med tøndeslagning, fastelavnsboller og sørøverleg.
En tradition i en lidt anden retning er vores oprydning efter børnenes tigermandsshow til Open Air.  
Vi har også for et par år siden sagt ja til at løfte opgaven med Skt. Hans ved Varde å for byens borgere, en hyggelig aften med hoppepude til børnene, musik, kaffe og kage, båltale og fællessang når bålet tændes – det har været overvældende at se den store opbakning fra byens borgere til arrangementet, der samler 500 mennesker ved åen den aften.
Fælles for vores traditioner og arrangementer er, at der skal lyde en stor tak til vores trænere og frivillige for at give en hånd med, både før, under og efter – det er super I vil.

Regnskabet - Som det kan ses af regnskabet, har VG en betydelig egenkapital. Det er ikke lavet for at spare op til dårlige tider, vi satser på fortsat fremgang af aktive gymnaster og dygtige instruktører. Vi har gennem mange år udtrykt ønske om en hal mere i forbindelse med Varde Fritidscenter. Ombygningen af Fritidscenteret er nu en realitet og det sammen med en ny skole lige bag ved. Vi gør hvad vi kan og hejser flaget hvor det er muligt, for hvis vi fortsat skal kunne tilbyde så mange hold som vi gør i øjeblikket har vi brug for en hal mere ved Fritidscentret eller et par gymnastiksale, for dem vil der også være mangel på, når Brorsonskolen om et par år er historie og Frelloskolen i stedet er kommet til. 
Varde kommune og DGI har indgået partnerskabsaftale om 500 nye aktive seniorer fra næste år i kommunen – de behøver selvfølgelig ikke alle gå til gymnastik i VG, men vi kan se på b.la. Idræt om dagen og KOL, at vi kan være med til at løfte opgaven, hvis vi har lokaler til det.
Hvis det på nogen måde bliver muligt med en hal/sal mere i forbindelse med disse to byggerier, har Varde Gymnastikforening tidligere givet tilsagn om økonomisk støtte til foreksempel en hal med springgrav og denne støtte vil vi stadig gerne give, såfremt vi får nogle af vores ønsker opfyldt i forbindelse med et nybyggeri. 

Kigger vi lidt fremad så vil vi i det kommende år gerne vil have rigtig gang i et hold for frivillige hænder, en ”bank” hvor vi kan hente hjælp til diverse små opgaver i foreningen som kagebagning til juletræsfesten, blanding af slikposer til fastelavn og andre små afgrænsede opgaver – vi tror på at folk gerne vil give en hånd med, hvis de ved hvad de skal hjælpe med.
Og så er det værd at nævne, at vi til næste år har 100 års jubilæum – det skal fejres!

Dejligt igen at kunne sige: Et tilbageblik på et år som er gået godt og har budt på masser af gode oplevelser til vores gymnaster og instruktører.
Fra bestyrelsen i VG skal der lyde en STOR tak til alle, der har ydet en indsats og givet en hånd med i foreningen – sammen står vi stærkest!

Vi ses til vores opvisning den 22. marts i Lerpøthallen.


På VG vegne,
Jane Locht Lundkvist
Årsberetning Varde Gymnastikforening
Generalforsamling 2019

Gymnastikken har været i fuld gang siden september og vi har aktiveret godt 500 små og store gymnaster hver uge i sale og haller. Vi er en breddeidræt og vil gerne have plads til alle og det må siges at det passer meget godt, når vi kigger på vores medlemslister, der spænder bredt; de yngste gymnaster er godt et år, den ældste over 80 år. Nogle har bare været med et par uger, mens en anden har været aktiv i 40 år. I Varde Gymnastikforening er der plads til dem alle, både dem der løber hurtigt og hopper højt og dem, der mest kommer for at hygge sig… måske med lidt sved på panden.
At lave aktiviteter for så mange gymnaster hver uge kræver rigtig mange hænder og heldigvis har vi mange, der gerne trækker i trænertrøjen og yder en frivillig indsats. Uden frivillige trænere har vi ingen forening.
Gymnastikken i VG er fordelt på 19 hold, med en stor overvægt af børnehold og mange flere piger end drenge i foreningen, en udfordring der er generel for gymnastikken i disse år – vi skal gerne have flere aktive drenge i foreningerne. På de helt små årgange forældre/barn og puslinge har vi 160 børn, på rytmesiden har vi 57 danseglade piger, springsiden har 174 aktive børn og voksenholdene tegner sig for 128 deltagere. Det er på springsiden vi har flest aktive børn. Enkelte årgange halter lidt bagefter på rytmesiden, men fra springsiden ved vi, at det kræver flere års godt arbejde før vi ser udbyttet – rytme/dansen er helt sikkert på vej i den rigtige retning og vi skal fremadrettet holde fast i alle de danseglade piger, heldigvis har vi nogle dygtige og engagerede unge piger som trænere. På voksensiden startede vi for et par år siden yoga op og det har vist sig at være helt rigtigt, holdet, der har 27 deltagere, kører med venteliste hver sæson – det er rart når vi som forening kan følge med tidens udvikling og tilbyde et bredt udvalg af hold.
Vi er fordelt rundt i hele Varde by, med aktive hold på de tre skoler, på Fritidscentret og i Lykkesgårdhallen. Sidstnævnte blev renoveret inden sæsonstart og det betød, at vi startede op i lidt byggerod, med toilet i skurvognen og en kold hal og selvom det vel var en træls start, er resultatet blevet rigtig godt, så vi nu kan nyde en lysere hal, et fint ”cafeterie”, gode omklædningsfaciliteter og styr på redskabsrummet.
 
Ud af huset – VG deltager på børnesiden i både børnedag, drengetræf og pigelejr. Mens VIP damerne traditionen tro har deltaget i voksenevent. Alle fire er arrangementer under DGI, hvor vi har mulighed for at give vores gymnaster en ekstra oplevelse.  Det betyder rigtig meget som forening, at vi har mulighed for at deltage i disse arrangementer og det kan vi takket været engagerede instruktører, der gerne vil bruge ekstra tid og tage med. Børnedagen er hyggelig og som noget nyt kan de enkelte foreninger melde ind på at afholde dagen. Drengetræf var igen i år en super fed oplevelse med rigtig mange seje aktiviteter, desværre havde vi ikke ret mange drenge med i Helle Hallen. Det havde vi tilgengæld i Vejen på pigelejren, hvor vi købte de sidste 54 billetter. Vokseneventet er en tilbagevendende hyggelig og aktiv udflugt for vores voksenhold.


Kurser - Vi sætter hvert år penge af i budgettet til kurser efter devisen jo flere på kursus jo bedre. Igen i år må vi sige, at lige præcis på dette punkt kan vi blive bedre til at skubbe lidt bagpå vores instruktører og få dem afsted.  Det er vigtigt, hvis vi fortsat vil kunne tilbyde spændende nutidig gymnastik, at vores instruktører hele tiden kommer ud og dygtiggør sig og samler inspiration. Et initiativ tidligere år har været interne kurser for egne hjælpeinstruktører – med mulighed for fokus på lige præcis det vi har brug for. Det skal vi helt sikkert gentage ved sæsonstart, så vi bliver klædt godt på til den nye sæson. Vi har rigtig mange unge hjælpeinstruktører og som forening, er det vores fornemmeste opgave at give dem værktøjer og fif til at begå sig på holdene og måske en dag selv stå med et hold.
Traditioner skabes gennem mange år – det er vores juletræsfest et synligt bevis på. Her møder små og store op til et par hyggelige timer med julemand, juletræ, hjemmebagte vafler og slikposer. Det er tydeligt, at det for rigtig mange er en tradition, at starte julen hos os og forældrene nyder den afslappede stemning, hvor der er god plads til at være og gøre tingene i eget tempo.
En anden tradition er vores fastelavnsfest for de lidt ældre gymnaster. Knap 100 udklædte børn mødte op til at par timer med tøndeslagning, fastelavnsboller og sørøverleg.
En tradition i en lidt anden retning er vores oprydning efter børnenes tigermandsshow til Open Air, der i år var suppleret op med oprydning søndag og igen tirsdag eftermiddag. 
Fælles for vores traditioner og arrangementer er, at der skal lyde en stor tak til vores trænere og frivillige for at give en hånd med, både før, under og efter – det er super I vil.
Regnskabet - Som det kan ses af regnskabet, har VG en betydelig egenkapital. Det er ikke lavet for at spare op til dårlige tider, vi satser på fortsat fremgang af aktive gymnaster og dygtige instruktører. Vi har gennem mange år udtrykt ønske om en hal mere i forbindelse med Varde Fritidscenter. Udbygningen af Fritidscenteret er nu en realitet og i kulissen lurer en ny skole i nærheden. Hvis det på nogen måde bliver muligt med en hal mere i forbindelse med disse to byggerier, har Varde Gymnastikforening tidligere givet tilsagn om økonomisk støtte til foreksempel en hal med springgrav og denne støtte vil vi stadig gerne give, såfremt vi får nogle af vores ønsker opfyldt i forbindelse med et nybyggeri.


Kigger vi lidt fremad så vil vi i det kommende år gerne starte ”Motion i det fri” op, et tilbud til aktive seniorer, altså et formiddagshold. Vi har i år forsøgt os med Floorball som aftenhold, hvilket pænt sagt ikke var nogen succes, men måske der skal gøres et forsøg igen til den kommende sæson. Et lørdagshold i ny og næ som familiehold for vores yngste gymnaster er også på ønskelisten, ligesom der står trænere klar til at tage et efter-efterskole-hold, hvis vi kan få holdtider. Et særligt hold vi også gerne vil stable på benene er et hold for frivillige hænder, en ”bank” hvor vi kan hente hjælp til diverse små opgaver i foreningen som kagebagning til juletræsfesten, blanding af slikposer til fastelavn og andre små afgrænsede opgaver – vi tror på at folk gerne vil give en hånd med, hvis de ved hvad de skal hjælpe med.
Dejligt igen at kunne sige: Et tilbageblik på et år som er gået godt og har budt på masser af gode oplevelser til vores gymnaster og instruktører.
Fra bestyrelsen i VG skal der lyde en STOR tak til alle, der har ydet en indsats og givet en hånd med i foreningen – sammen står vi stærkest!

Vi ses til vores opvisning den 24. marts i Lerpøthallen.


På VG vegne,
Jane Locht Lundkvist
Årsberetning Varde Gymnastikforening
Generalforsamling 2018

Gymnastikken har været i fuld gang siden september og vi har aktiveret godt 500 små og store gymnaster hver uge i sale og haller. Vi er en breddeidræt og vil gerne have plads til alle og det må siges at det passer meget godt, når vi kigger på vores medlemslister, der spænder bredt; de yngste gymnaster er godt et år, den ældste over 80 år. Nogle har bare været med et par uger, mens en anden har været aktiv i 40 år. I Varde Gymnastikforening er der plads til dem alle, både dem der løber hurtigt og hopper højt og dem, der mest kommer for at hygge sig… måske med lidt sved på panden.

At lave aktiviteter for så mange gymnaster hver uge kræver rigtig mange hænder og heldigvis har vi mange, der gerne trækker i trænertrøjen og yder en frivillig indsats. Uden frivillige trænere har vi ingen forening.
Gymnastikken i VG er fordelt på 19 hold, med en stor overvægt af børnehold og mange flere piger end drenge i foreningen, en udfordring der er generel for gymnastikken i disse år – vi skal gerne have flere aktive drenge i foreningerne. På de helt små årgange forældre/barn og puslinge har vi 160 børn, på rytmesiden har vi 57 danseglade piger, springsiden har 174 aktive børn og voksenholdene tegner sig for 128 deltagere. Det er på springsiden vi har flest aktive børn. Enkelte årgange halter lidt bagefter på rytmesiden, men fra springsiden ved vi, at det kræver flere års godt arbejde før vi ser udbyttet – rytme/dansen er helt sikkert på vej i den rigtige retning og vi skal fremadrettet holde fast i alle de danseglade piger. På voksensiden startede vi for et par år siden yoga op og det har vist sig at være helt rigtigt, holdet der har 27 deltagere kører med venteliste hver sæson – det er rart når vi som forening kan følge med tidens udvikling og tilbyde et bredt udvalg af hold.
Ud af huset – VG deltager på børnesiden i både børnedag, drengetræf og pigelejr. Mens VIP damerne traditionen tro har deltaget i voksenevent. Alle fire er arrangementer under DGI, hvor vi har mulighed for at give vores gymnaster en ekstra oplevelse.  Det betyder rigtig meget som forening, at vi har mulighed for at deltage i disse arrangementer og det kan vi takket været engagerede instruktører, der gerne vil bruge ekstra tid og tage med. Børnedagen er hyggelig og som noget nyt kan de enkelte foreninger melde ind på at afholde dagen. Drengetræf var igen i år en super fed oplevelse med rigtig mange seje aktiviteter, desværre havde vi ikke ret mange drenge med i Helle Hallen. Det havde vi tilgengæld i Vejen på pigelejren, hvor vi købte de sidste 54 billetter. Vokseneventet er en tilbagevendende hyggelig og aktiv udflugt for vores voksenhold.


Kurser - Vi sætter hvert år penge af i budgettet til kurser efter devisen jo flere på kursus jo bedre. Igen i år må vi sige, at lige præcis på dette punkt kan vi blive bedre til at skubbe lidt bagpå vores instruktører og få dem afsted.  Det er vigtigt, hvis vi fortsat vil kunne tilbyde spændende nutidig gymnastik, at vores instruktører hele tiden kommer ud og dygtiggør sig og samler inspiration. Et initiativ tidligere år har været interne kurser for egne hjælpeinstruktører – med mulighed for fokus på lige præcis det vi har brug for, det skal vi helt sikkert gentage ved sæsonstart, så vi bliver klædt godt på til den nye sæson. Vi har rigtig mange unge hjælpeinstruktører og som forening, er det vores fornemmeste opgave at give dem værktøjer og fif til at begå sig på holdene og måske en dag selv stå med et hold.
Traditioner skabes gennem mange år – det er vores juletræsfest et synligt bevis på. Her møder små og store op til et par hyggelige timer med julemand, juletræ, hjemmebagte vafler og slikposer. Det er tydeligt, at det for rigtig mange er en tradition, at starte julen hos os og forældrene nyder den afslappede stemning, hvor der er god plads til at være og gøre tingene i eget tempo.
En anden tradition er vores fastelavnsfest for de lidt ældre gymnaster. Knap 100 udklædte børn mødte op til at par timer med tøndeslagning, fastelavnsboller og sørøverleg.
En tradition i en lidt anden retning er vores oprydning efter børnenes tigermandsshow til Open Air, der i år var suppleret op med oprydning søndag og igen tirsdag eftermiddag.  
Fælles for vores traditioner og arrangementer er, at der skal lyde en stor tak til vores trænere og frivillige for at give en hånd med, både før, under og efter – det er super I vil.

Regnskabet - Som det kan ses af regnskabet, har VG en betydelig egenkapital. Det er ikke lavet for at spare op til dårlige tider, vi satser på fortsat fremgang af aktive gymnaster og dygtige instruktører. Som det fremgår af dagspressen er det vedtaget at Lykkesgårdshallen skal rives ned og erstattes af en mindre hal, samtidig med at Varde Fritidscenter er bevilget en stor pose penge til udvidelse af deres faciliteter. VG har tidligere tilkendegivet, at vi gerne vil putte 3-400.000 kr. i byggeriet ved Varde Fritidscenter, såfremt vi får nogle af vores ønsker opfyldt i forbindelse med et nybyggeri. Det tilbud står ved magt og vi forsøger at komme med ønsker, hvor det er muligt.
 
Årsberetning Varde Gymnastikforening
Generalforsamling 6. marts 2017
 
Gymnastikken har været i fuld gang siden september og vi har aktiveret næsten 600 små og store hver uge i sale og haller. Det kræver rigtig mange trænere og aktive hjælpere og heldigvis har vi mange, men vi kan altid bruge flere, der vil give en hånd med i vores forening.

Gymnastikken i VG er fordelt på 21 hold, med en stor overvægt af børnehold og mange flere piger end drenge i foreningen, en problemstilling der desværre er generel for gymnastikken i disse år – vi skal have flere aktive drenge i foreningerne. På de helt små årgange forældre/barn og puslinge har vi 134 børn, på rytmesiden har vi 77 danseglade piger, springsiden har 262 aktive børn og voksenholdene tegner 119 deltagere. Det er på springsiden vi har flest aktive børn og det er her, vi i denne sæson har brugt penge på redskaber, idet der har været storindkøb af trampolin, airtracks og luftkile. På de øvrige hold har der kun været tale om mindre udgifter til småredskaber. Enkelte årgange halter lidt bagefter på rytmesiden, men fra springsiden ved vi, at det kræver flere års godt arbejde før vi ser udbyttet – rytme/dansen er helt sikkert på vej i den rigtige retning og vi skal fremadrettet holde fast i alle de danseglade piger. På voksensiden har vi i år startet yoga op – det er rart når vi som forening kan følge med tidens udvikling og tilbyde et bredt udvalg af hold.

SFO – som tidligere år deltager vi også i denne sæson i projekt ”Smag på Sport”, der køres som et samarbejde mellem SFO’erne til de tre skoler i Varde by og en række foreninger. Der er i år flere forskellige foreninger med i samarbejdet, hvorfor det har været delt op i indendørs- og udendørsaktiviteter og det gør, at vi har været aktive i efteråret og igen efter vinterferien, med en pause omkring jul. Det er dejligt, vores unge instruktører bakker op om projektet og siger ja til at stå for undervisningen og det er en stor hjælp, at skolerne ikke giver fravær, når vores instruktører deltager i dette.

Ud af huset – VG deltager i både børnedag, drengetræf og pigelejr. Alle tre er arrangementer under DGI, hvor vi har mulighed for at give vores gymnaster en ekstra oplevelse.  Det betyder rigtig meget som forening, at vi har mulighed for at deltage i disse arrangementer og det kan vi takket været engagerede instruktører, der gerne vil tage med. Børnedagen er hyggelig og mange af vores unge instruktører, der er aktive på JTH, er med til at arrangere dagen. Drengetræf var igen i år en super fed oplevelse med seje aktiviteter og på pigelejren havde vi i år rigtig mange piger med, faktisk kom mere end hver tiende deltager på pigelejren fra Varde.
I år lavede vi et ekstra event i samarbejde med skolerne. I forbindelse med Verdensholdets opvisning i Varde inviterede vi alle 6. og 7. klasse eleverne til en aktive formiddag under ledelse af gymnasterne fra Verdensholdet. Det var vores mulighed for at vise eleverne det ypperste inden for vores sportsgren

Kurser – har og er stadig en vigtig post i VG. Vi vil rigtig gerne have vores instruktører ud af huset og afsted på kurser. Både for, at de som personer får nye ideer, men selvfølgelig også for at vi som forening kan tilbyde gymnastik, der følger med tiden.
Traditioner skabes gennem mange år – det er vores juletræsfest et synligt bevis på. Her møder 4-500 små og store op til et par hyggelige timer med julemand, juletræ, hjemmebagte vafler og slikposer. Det er tydeligt, at det for rigtig mange er en tradition, at starte julen hos os og forældrene nyder den afslappede stemning, hvor der er god plads til at være og gøre tingene i eget tempo.
Sidste år lavede vi fastelavnsfest for de lidt ældre og selvom det måske ikke endnu er en fast tradition, så er fastelavnsfesten helt sikkert kommer for at blive. Knap 100 udklædte børn mødte op til at par timer med tøndeslagning, fastelavnsboller og sørøverleg.
En tradition i en lidt anden retning er vores oprydning efter børnenes tigermandsshow til Open Air. Men fælles for vores traditioner og arrangementer er, at der skal lyde en stor tak til vores trænere og frivillige for at give en hånd med, både før, under og efter – det er super I vil.

Regnskabet – Storindkøb af redskaber kan selvfølgelig ses i et regnskab, men heldigvis er vi en sund forening, der har råd til at investere i aktiver, så vi også fremadrettet kan tilbyde godt gymnastik. Varde Gymnastikforening er en sund økonomisk forening.
Vi følger nøje og deltager aktivt i de tiltag og arrangementer, der er i forbindelse med projekt ”Nyt FritidsCenter”. Der er ingenting bestemt eller vedtaget, men der arbejdes med rigtig mange spændende ideer og vi vil gerne være med til at sætte vores fingeraftryk på projektet – både økonomisk men også med ideer og masser og masser af frivillige interessetimer.

Sæsonen startede med, at alle vores instruktører blev klædt i nyt og var inde og se Verdensholdet vise deres take-off show. Vi laver måske ikke gymnastik på helt samme niveau som verdensholdet til daglig, men fælles for verdensholdets gymnaster og Varde Gymnastikforening er glæden ved gymnastikken, de mange smil og gode oplevelser det giver. Tak til alle, der har ydet en indsats og givet en hånd med i VG – sammen står vi stærkest!
 
Vi ses til vores opvisning søndag den 26. marts
 
På vegne af VG
Jane Locht Lundkvist
VG beretning 2016 24-02-2016
Årsberetning Varde Gymnastikforening
Generalforsamling 21. feb. 2016


Røde kinder, latter og travle fødder det er en fornøjelse at komme rundt på holdene i Varde Gymnastikforening og opleve energien blandt gymnasterne og trænerne. Med en god økonomi, godt 560 aktive gymnaster og mere end 70 instruktører, holdledere og bestyrelsesmedlemmer er vi en stor og sund forening. Tak til alle som er med til at gøre det muligt.

Gymnastikken
Vi har igen i år rigtig mange gymnaster som kommer igen uge efter uge og det gør de fordi de synes det er sjovt at være aktiv i Varde Gymnastikforening og sådan skal det gerne fortsætte. For de mindste har vi forældre/barn og puslingehold, der efterhånden primært henvender sig til piger, da tumleholdet er et rent drengehold. Der er rigtig god aktivitet og tilslutning til holdene. På rytmesiden ændrede vi sidste år de yngste hold fra rytme til MGP hold og igen i år har der været god tilslutning, men det er rene pigehold, måske det var noget med et drengehold? Som noget nyt har vi i år forsøgt os med Juniorpiger 7.kl.+ og Rytmepiger 16+ alt begyndelse er svær og det er en svær målgruppe, men vi er kommet godt fra start og vi fortsætter næste sæson. Også på springsiden har vi i denne sæson startet et 7.kl.+ hold op og der har været god tilslutning. Det er nu de store børnehold vi har haft gennem de seneste år begynder at vise sig, frugten af flere års effektivt arbejde.
På voksensiden kører holdene også fint – Zumba holder fast i en god flok, KOL er fortsat fint i VG-regi og VIP-damerne fylder Lykkesgårdshallen hver tirsdag aften. Vi har dog måttet sige farvel til Blandet Landhandel, der startede for mere end 10 år siden som ”Motion på recept”. Måske noget lignende kan startes op på et tidspunkt.
Det betyder 21 hold i VG 2015/16.


SFO – Igen i år deltager vi i foreningssamarbejdet med de tre skolers SFO’er i projektet ”Smag på Sport”. Der har igen i år væres positive tilbagemeldinger fra SFO’erne – og som sidste år kan vores unge instruktører få fri fra skole, mens det er lidt sværere for de instruktører der arbejder.

Kurser
Det er som altid vigtigt for VG at vi kan tilbyde spændende gymnastik, der følger med tiden og derfor sender vi meget gerne vores instruktører afsted på kurser. Vi har haft flere trænere afsted på kurser i år og forhåbentlig er de alle vendt tilbage til gymnastikken en lille smule klogere og med endnu flere ideer til, hvordan timerne i sale og haller gøres sjove.

Ud af huset - Traditionen tro har VG haft mange gymnaster afsted til både børnedag, drengetræf og pigelejr. Børnedagen giver lidt problemer på trænerfronten, da rigtig mange af vores unge trænere er aktive på Junior Træningsholdet og derfor er med til at arrangere dagen. Det betyder rigtig meget for os som forening, at vi kan tilbyde vores gymnaster disse oplevelser ”ud af huset”. Det kan vi takket været nogle engagerede instruktører som gerne vil med og bakker op - TAK.


Tradition og nyt tiltag
VG har opgaven at rydde op efter ”Tigermandsshow” i Arnbjerg til Open Air. Det er dejligt, at vi har frivillige som vil hjælpe med sådanne opgaver.
En anden ting som går igen og må siges, at være blevet en tradition er vores juletræsfest. Igen i år nåede vi op på næsten 600 deltagere, og så er der heller ikke plads til flere i Lykkesgårdshallen. Til trods for de mange mennesker i hallen er dagen hyggelig og fuld af glade børn og voksne. Der er ros fra forældrene for den afslappede stemning og plads til at børnene ”bare kan være”. TAK til vores instruktører som møder op og gør klar, smiler hele dagen under nissehuen og hjælper med at rydde op når festen er slut.
Som noget nyt inviterede vi til fastelavnsfest i år i Lykkesgårdshallen for gymnasterne sidste år i børnehave til 4. klasse. Vi rundede lige godt 100 børn og selvom tønderne voldte en del problemer – vi må træne armbøjninger næste sæson – var det en sjov og aktiv dag i hallen med tøndeslagning, fastelavnsboller og sørøverleg i redskaberne. En ny tradition er startet.

Regnskabet - Som det kan ses af regnskabet, har VG en betydelig egenkapital. Det er ikke lavet for at spare op til dårlige tider, vi satser på fortsat fremgang af aktive gymnaster og dygtige instruktører. Som det fremgår af dagspressen skal Lykkesgårdshallen formodentlig rives ned og erstattes af en mindre hal, samtidig med at Varde Fritidscenter er bevilget en stor pose penge til udvidelse af deres faciliteter. VG har tidligere tilkendegivet, at vi gerne vil putte 3-400.000 kr. i byggeriet ved Varde Fritidscenter, såfremt vi får nogle af vores ønsker opfyldt i forbindelse med et nybyggeri. Det tilbud står ved magt og vi forsøger at komme med ønsker, hvor det er muligt.

 
Et tilbageblik på et år som er gået rigtig godt og har budt på masser af gode oplevelser til vores gymnaster og instruktører.
Fra bestyrelsen i VG skal der lyde en STOR tak til alle, der har ydet en indsats og givet en hånd med i VG – sammen står vi stærkest!


Vi ses til vores opvisning den 20. marts.


På VG vegne,
Jane Locht Lundkvist


 
VG Beretning 2015 01-03-2015
Det går godt i Varde Gymnastikforening, rigtig godt. Med godt 590 aktive gymnaster og tæt ved 80 instruktører, holdledere og bestyrelsesmedlemmer er vi en stor forening i Varde. Regnskabet viser en sund økonomi og endnu vigtigere, når man kommer rundt i sale og haller er humøret højt og smilet stort. Der har ikke været de store indkøb af redskaber i år. Til gengæld har vi klædt alle instruktører på, så de er lette at genkende i sale og haller.

Gymnastikken har kørt godt på de enkelte hold. Sidste år var vi, måske ved at drukne lidt i succes på minispring med 115 springglade børn. Det hold blev i år delt i to og de ”kun” 96 springere havde igen god plads at boltre sig på. Generelt er det nogle meget store springhold vi har og hvis vi kunne få mere tid i hallen, var det oplagt at lave et ekstra hold, men haltider hænger ikke på træerne, ikke endnu i hvert fald.
Center for Sundhedsfremme startede et projekt op med motion for KOL ramte personer, projektet er afsluttet fra deres side, men videreføres af VG. Flot at vi har instruktører til det og med 27 deltagere må det siges at være en succes.
Som et nyt tiltag blev rytmeholdene i år ændret til MGP, show og teen-dance, det har trukket mange piger til og der er store smil hos instruktørerne, det er alt andet lige sjovere at stå med 20 piger end med 7 piger. Også både puslinge og forældre/barn har haft børn nok til et hold mere.
Dejligt der er god opbakning til vores gymnastik – nu må vi ud og finde flere instruktører!
Som sagt er sæsonen gået godt også selvom der har været en enkel udfordringer eller to undervejs. Pludselig var der besøg af rotter i gymnastiksalen på Brorsonskolen. Heldigvis kunne alle berørte hold blive genhuset på Jacobi Skole og heldigvis har vi nogle fleksible instruktører som flytter med når det er nødvendigt. Det samme var gældende, da vi kort før sæsonstart fik at vide, at gymnastiksalen på Lykksegårdsskolen skulle renoveres, hvilket ville berøre hele vores sæson. Næste sæson glæder vi os til, igen at kunne være repræsenteret både i Varde Syd og Nord og Midt.

SFO - Som et forsøg var vi før sæsonstart, en af fem foreninger, der inviterede de tre skolers SFO’er til et foreningssamarbejde. Et samarbejde, der betyder at de tre SFO’er + Specialklasserne fra Lykkesgårdsskolen hver onsdag får et tilbud om enten gymnastik/spring, håndbold, fodbold, badminton eller boksning. Vi kører et samarbejde med bokseklubben så vi deler onsdagene. Der har fra SFO’ernes side været meget positive tilbagemeldinger – det er ikke noget vi har fået nye medlemmer på og det har heller ikke været målet i sig selv. Til gengæld giver vi nogle børn en god oplevelse. Eneste ulempe er, at undervisningen ligger inden for normal skole/arbejdstid for vores instruktører. Skolen har været meget samarbejdsvillig og givet vores unge instruktører fri fra undervisningen for det – lidt svære er det for dem som arbejder.

Kurser - Vi har haft mange instruktører afsted på kurser. Det er vigtigt, hvis vi fortsat vil kunne tilbyde spændende nutidig gymnastik, at vores instruktører hele tiden kommer ud og dygtiggør sig og samler inspiration. Et initiativ i år har også været, at lave interne kurser for egne hjælpeinstruktører – et kærligt spark i den rigtige retning. Vi har rigtig mange unge hjælpeinstruktører og som forening, er det vores fornemmeste opgave at klæde dem godt på til at begå sig på holdene og måske en dag selv stå med et hold.
 
Ud af huset - Traditionen tro har VG haft gymnaster afsted til både børnedag, drengetræf og pigelejr. Det betyder rigtig meget for os som forening, at vi kan tilbyde vores gymnaster disse oplevelser ”ud af huset”. Det kan vi takket været nogle engagerede instruktører som gerne vil med og bakker op. Det store springhold har desuden lige været på Skibelund, to dage med mange nye spring og en kanon oplevelse.

FerieGym - Som et nyt tiltag, med Morten Harmsen som primus motor, afholdt vi i år FerieGym for første, men ikke sidste gang. Torsdag og fredag i skolernes vinterferie, var der arrangeret aktiviteter på Fritidscentret, med spring, rytme, leg og mulighed for svømmehal. 8 instruktører havde sagt ja til at give en hånd med og sørge for et par fede dage til børnene og det lykkedes til fulde. 91 børn havde en super oplevelse og der var rigtig mange positive tilkendegivelser fra både børn og forældre. Så hvis alle børn, der deltog, tager en ven i hånden næste gang vi arrangerer FerieGym…..

Juletræsfest - Vi har også et par ting som går igen år efter år. En af dem er oprydning efter Tigermandsshow, det er dejligt, at vi har frivillige som vil hjælpe med sådanne opgaver. En anden ting som går igen og må siges, at være blevet en tradition er vores juletræsfest. I år slog vi alle tidligere rekorder med længder, da vi bød velkommen til 597 gæster og derudover egne instruktører. Til trods for så mange mennesker forløb dagen med en afslappet stemning og masser af hygge. Måske der er grobund for en fastelavnsfest til næste år…

Regnskabet - Som det kan ses af regnskabet, har VG en betydelig egenkapital. Det er ikke lavet for at spare op til dårlige tider, vi satser på fortsat fremgang af aktive gymnaster og dygtige instruktører. Men de indledende undersøgelser til en (måske to) nye haller på FritidsCentret er sat i gang og VG har tidligere tilkendegivet, at vi gerne vil putte 3-400.000 kr. i byggeriet, såfremt vi får nogle af vores ønsker opfyldt i forbindelse med et nybyggeri. Det tilbud står ved magt og vi forsøger at komme med ønsker, hvor det er muligt.
 
Et tilbageblik på et år som er gået rigtig godt og har budt på masser af gode oplevelser til vores gymnaster og instruktører.
Fra bestyrelsen i VG skal der lyde en STOR tak til alle, der har ydet en indsats og givet en hånd med i VG – sammen står vi stærkest!

Vi ses til vores opvisning den 22. marts.

På VG vegne,
Jane Locht Lundkvist
VG Beretning 2014 03-08-2014
Varde Gymnastikforening har godt 500 aktive gymnaster og en ledertrup i omegnen af 70 med bestyrelse og andre hjælpere, der er tilknyttet for at få det hele til at fungerer. Med en balance på 390.000,- kan man godt sige, at det ikke er et lille bolsje forretning længere. Der er investeret 85.000,- i redskaber og rekvisitter til gymnasterne i det seneste år.

Det fremgår også af regnskabet, at VG har en forholdsvis stor egenkapital, det er selvfølgelig et valg, vi har taget. Det er betryggende at have lidt på kistebunden. Men den vigtigste årsag er, at vi har en aftale om at skyde 3 til 400.000,- ind i bygning af ny hal, hvis vi kan få indflydelse og få nogle af vores behov for indretning gennemført. Det er denne fremgangsmåde, vi ser rundt omkring ved byggerier i kommunale projekter.

Gymnastikken har kørt sin normale gang i årets løb, med nogle mega store hold og andre hold, hvor der er lidt i underkanten af, hvad vi gerne ville have. Der er også hold, som ikke blev oprettet pga. manglende tilslutning. Men der er jo ingen der siger, at vi ikke vil forsøge igen til næste sæson. VG har kørt et projekt for kol-patienter søsat af sundhedscentret Varde i samarbejde med DGI. Det hold kører videre i næste sæson.

Vi har stadig et problem på vores kursus front, det kan ikke siges kraftig nok, det er nødvendig, vi som leder kommer på kursus, for at få en gymnastik udannelse, samtidig med at vi derefter kommer ud for at få inspiration. Dette er et af de punkter, hvor vi skal være bedre. En anden stor udfordring VG står overfor er den nye folkeskole reform, her skal vi ind og finde ud af,  hvad det vil betyde for foreningen. Hvordan og hvor meget der kan lade sig gøre, og hvilke konsekvenser det vil få.

Landsstævnet i Esbjerg har  VG også været en del af, nogle har været aktive som gymnaster, andre som hjælper på nogle af de funktioner, som VG påtog sig. Der var nogle, der serverede aftensmad for 5000 efterskoleelever. Andre servicerede aktiviteterne ude i Guldager med at passe et udskænkningssted og kaffebar. Der var også en trup, der var modul ledere for fitness aktiviteterne. Det var en dejlig oplevelse, og de hjælpere der var involveret gik på den med krum hals og var fantastisk positive omkring arbejdet, Tak for det!

Skøjtebane projektet var lidt af en fuser. VG bakkede op om projektet med arbejdskraft til bemanding. Så vi gjorde, hvad vi kunne. Derudover havde vi, som vi plejer en oprydnings tjans under Open Air. Det er dejligt, når der er nogle. der vil gi’ en hånd med.

VG har som det er kotume haft en god flok med til børnedage, pige og drenge lejre. Der er også et hold springere, der tog på en tur til Mejls med overnatning, for at få en tur ud af det og få prøvet en springgrav.
Der er pt. intet nyt om svampe situationen i Lykkesgårds Hallen. Vi følger det naturligvis nøje, og prøver at blande os der, hvor vi har mulighed for dette.

Fra bestyrelsen i VG skal der lyde en tak til alle, der har ydet en indsats i VG, vi mødes til opvisningen d. 23. marts. 

På VG vegne,
Erland Jensen

 
VG Beretning 2013 01-08-2014
Varde Gymnastikforening har ca. 500 aktive gymnaster og en ledertrup i omegnen af 70 med bestyrelse og andre hjælpere, der er tilknyttet for at få det hele til at fungerer. Med en balance på 370.000,- kan man godt sige, at det ikke er et lille bolsje forretning længere. Der er investeret 85.000,- i redskaber og rekvisitter til gymnasterne i det seneste år.

Det er en investering i VG`s fremtid, det samme gælder investering i ledere. Vi kunne godt ønske os, at lederne bliver bedre til at tage på kursus og uddanne sig, det er med til at gøre det sjovere at være leder, når der er større overblik og flere ideer, som kan tages frem af skuffen og bruges, når der er behov et break eller lignende. Vi er godt undervejs med, at de fleste af vore hold har flere leder, eller i hvert fald en aftale med en, hvis man som leder pludselig bliver syg. Det, at der er mulighed for en afløser, letter presset på lederen.

Tilslutningen til vore hold er meget forskelligt, nogle er meget store, andre kun lige så mange, at det kan fungerer som et hold. I efteråret oplevede vi også, at der var hold, som ikke blev oprettet på grund af manglende tilslutning. På andre hold var der så mange fremmødte, at det blev nødvendig at oprette ekstra hold. Det er i sådan en situation altid dejligt, når der kan findes leder, der vil påtage sig jobbet. En stor tak til dem for den ekstra indsats. Det er altid dejligt, når der er forældre og andre, der vil give en hånd med i vores gymnastikforening. Vi har altid brug for hænder. Generelt er det blevet lettere at få hjælp til forskellige gøremål. Det vi mangler, er at få nogle, der vil binde sig  for en periode, til bestyrelse - lederjob der løber over en længere periode. Men er der flere om at løfte de forskellige opgaver, kan det sagtens lade sig gøre at melde ud: Jeg er hårdt trængt lige i øjeblikket, vil I andre lige tage lidt over.

I år er det landsstævne år i DGI regi. Mange af vore medlemmer skal med som deltager. Her har VG bundet sig som hjælpere til forskellige opgaver, så stævnet kan afvikles og blive en god oplevelse for alle, der deltager på en eller anden måde. Vi har skaffet en del hjælper allerede på nuværende tidspunkt, men skulle der være nogle, der kunne tænke sig at være med som frivillig hjælper under stævnet, eller med forberedelse til arrangementer, vil vi gerne høre fra interesserede.   

Svamp på Lykkesgårdskolen. Vi har ikke fået nogen information om, at der er svamp i gymnastiksalen på skolen. Så denne kører som normalt, er bare lidt lille! I Lykkesgårdshallen er der konstateret svampe angreb. Hvad der på sigt skal ske med hallen, er der ingen der ved. Indtil videre har vi fået oplyst, at der kan dyrkes idræt som hidtil i hallen, da angrebet af svamp ikke er af sådan betydning, at det pt. er sundheds skadelig, da ophold i hallen ikke er af længere varighed af gangen. Der er ingen tvivl om, at svampen vil gribe mere om sig med tiden. Så vi vil løbene søge oplysninger og kræve nye undersøgelser, så vi kan følge med i udviklingen. Vi må også forvente, at der vil gå omkring 1 år fra, der tages en afgørelse, om hallen skal rives ned eller renoveres. Derfor er det vigtig, at vi er på forkant, så vi ikke pludselig står uden et sted at være med alt vores gymnastik.

Fra bestyrelsen i VG skal der lyde en tak til alle, der har ydet en indsats i VG, vi mødes til opvisningen d. 24. marts. Husk DGI verdenshold kommer til Varde d. 16. maj, vi skal gerne have fyldt Lerpøthallen, så vi kan gentage stævnet her i byen, når det næste verdenshold melder sig på banen.  

På VG vegne
Erland Jensen

 
VG Beretning 2012 18-03-2013
Varde Gymnastikforening har ca. 500 aktive gymnaster og en ledertrup i omegnen af 70 med bestyrelse og andre hjælpere, der er tilknyttet for at få det hele til at fungerer. Med en balance på 370.000,- kan man godt sige, at det ikke er et lille bolsje forretning længere. Der er investeret 85.000,- i redskaber og rekvisitter til gymnasterne i det seneste år.

Det er en investering i VG`s fremtid, det samme gælder investering i ledere. Vi kunne godt ønske os, at lederne bliver bedre til at tage på kursus og uddanne sig, det er med til at gøre det sjovere at være leder, når der er større overblik og flere ideer, som kan tages frem af skuffen og bruges, når der er behov et break eller lignende. Vi er godt undervejs med, at de fleste af vore hold har flere leder, eller i hvert fald en aftale med en, hvis man som leder pludselig bliver syg. Det, at der er mulighed for en afløser, letter presset på lederen.

Tilslutningen til vores hold er meget forskelligt, nogle er meget store, andre kun lige så mange, at det kan fungerer som et hold. I efteråret oplevede vi også, at der var hold, som ikke blev oprettet på grund af manglende tilslutning. På andre hold var der så mange fremmødte, at det blev nødvendig at oprette ekstra hold. Det er i sådan en situation altid dejligt, når der kan findes leder, der vil påtage sig jobbet. En stor tak til dem for den ekstra indsats. Det er altid dejligt, når der er forældre og andre, der vil give en hånd med i vores gymnastikforening. Vi har altid brug for hænder. Generelt er det blevet lettere at få hjælp til forskellige gøremål. Det vi mangler, er at få nogle, der vil binde sig  for en periode, til bestyrelse - lederjob der løber over en længere periode. Men er der flere om at løfte de forskellige opgaver, kan det sagtens lade sig gøre at melde ud: Jeg er hårdt trængt lige i øjeblikket, vil I andre lige tage lidt over.

I år er det landsstævne år i DGI regi. Mange af vore medlemmer skal med som deltager. Her har VG bundet sig som hjælpere til forskellige opgaver, så stævnet kan afvikles og blive en god oplevelse for alle, der deltager på en eller anden måde. Vi har skaffet en del hjælper allerede på nuværende tidspunkt, men skulle der være nogle, der kunne tænke sig at være med som frivillig hjælper under stævnet, eller med forberedelse til arrangementer, vil vi gerne høre fra interesserede.   

Svamp på Lykkesgårdskolen. Vi har ikke fået nogen information om, at der er svamp i gymnastiksalen på skolen. Så denne kører som normalt, er bare lidt lille! I Lykkesgårdshallen er der konstateret svampe angreb. Hvad der på sigt skal ske med hallen, er der ingen der ved. Indtil videre har vi fået oplyst, at der kan dyrkes idræt som hidtil i hallen, da angrebet af svamp ikke er af sådan betydning, at det pt. er sundheds skadelig, da ophold i hallen ikke er af længere varighed af gangen. Der er ingen tvivl om, at svampen vil gribe mere om sig med tiden. Så vi vil løbene søge oplysninger og kræve nye undersøgelser, så vi kan følge med i udviklingen. Vi må også forvente, at der vil gå omkring 1 år fra, der tages en afgørelse, om hallen skal rives ned eller renoveres. Derfor er det vigtig, at vi er på forkant, så vi ikke pludselig står uden et sted at være med alt vores gymnastik.

Fra bestyrelsen i VG skal der lyde en tak til alle, der har ydet en indsats i VG, vi mødes til opvisningen d. 24. marts. Husk DGI verdenshold kommer til Varde d. 16. maj, vi skal gerne have fyldt Lerpøthallen, så vi kan gentage stævnet her i byen, når det næste verdenshold melder sig på banen. 
VG Beretning 2011 15-03-2011

Vores Gymnastikforening, VG-Varde Gymnastikforening har 90 år på bagen. Foreningen blev stiftet d. 20. januar 1921. Vi har valgt først at fejre det, når vi, når de 100, 90 år er jo ingen alder, når man stadig er ung og i fuld vigør. Medlemstallet ligger stabilt omkring de 500 aktive, da man jo ikke kan være passiv, når man er gymnast.

Det er stadig børneflokken der fylder mest, men en ny dille om man vil, Zumba er dukket op. Vi har 125 der har valgt at holde sig i form med bevægelse og dans til latin rytmer. Der dukker hele tiden nye trends op, og dem er vi med på. Flere af vores hold er forholdsvis store. Derfor har det været nødvendig med max. antal på flere hold. Det kunne måske være fint, hvis der havde været flere hold at vælge imellem. Dette har været svært at imødekomme, da flere hold kræver flere ledere. Disse hænger jo ikke på træerne, som vi bare kan plukke. Det vil være dejligt, hvis der er flere forældre, der vil gi´  en nap med. Vi ved godt at forældre er en jaget gruppe, der er møder i skole, børnehaven m.m. og der er en familie, der skal fungerer. Men det at gi´ en hånd med i gymnastiksalen eller i hallen kan sagtens udvikle sig til kvalitetstid (om man kan bruge sådan et tåbeligt ord). Vi fragter jo mange gange vore børn hen til hallen, så kunne det måske være sjovt selv at hoppe i træningsdragten sammen med sit barn, gi´ den ekstra hånd, der vil være med til at få timen til at fungere mere optimal, mere bevægelse, gør det sjovere for børnene. Som den voksne få man selv grinet, set lyset ud af børnenes øjne og måske bevæget sig selv lidt, det skader jo heller ikke. Hvis der er flere om opgaven, falder det heller ikke sammen, hvis man ikke kan en aften, fordi der er møde i børnehaven. Det kunne måske også være en bedsteforældre, der kunne være sammen med børnebørnene. Det kan også være, det at være holdleder, der er brug for hjælp på mange fronter, det giver luft.  ”Fuglene flyver i flok, når de er mange nok”.

Mange af vore leder har været på kurser, for at opgarderer deres viden. Det er både de grundlæggende kurser og de mere inspirationsgivende kurser, der bliver benyttet. Det er dejligt for os, da det vi tilbyder, bliver bedre og det giver også den enkelte leder mere energi og overskud til at få timen til at fungere.

Vores nye bogføringssystem Conventus med tilhørende hjemmeside, hvor al tilmelding foregår er ved at falde på plads efter lid problemer i opstarten, medlemmerne er ved at bruge dette uden de store problemer, vi er måske blevet mere dus med teknikken. Selvfølgelig er der nogle arbejdsgange, der er lidt besværlige, dem håber vi at kunne rette sammen med udbyderen, derfor bliver der også lidt ændringer i proceduren til næste år. Vore ledere kan selv gå ind og trække en liste over deres hold ud, så de hele tiden kan følge med ,i hvem der er tilmeldt holdet og bruge skemaet til diverse af krydsninger, stævner, dragter og andet. For den almindelige gymnast er det hjemmesiden, der kommer oplysninger og informationer på, så brug den og kom evt. med gode hints til os.

Vi har haft lidt aflysninger af timer, specielt på Sct. Jacobi Skole, dette er meget træls, problemet er at den frivillige bruger må rykke ud en gang imellem for at give plads til anden aktivitet, det gælder i haller som i skoler. Normalt er det ikke det store problem, men på Sct. Jacobi Skole har de ikke andre lokaler til møder og terminsprøver/eksamener. Vi håber at finde en god løsning.

Der er investeret en del i nye rekvisitter over i Lykkesgårdshallen, vi har også i mange år været bagefter med brug af de nye redskabsmuligheder. Årsagen er jo som bekendt det savnede depotrum, som vi har fået og taget i brug her i denne sæson. Vi forventer hermed det vil give et løft for gymnastikken i Varde og selvfølgelig for springerne. Men nye muligheder har tit med at give en afsmittende virkning på andre hold og på lederrekrutteringen.

Alt i alt synes vi gymnastikken i Varde er i en god gænge, med fremskridt både kvalitetsmæssig og deltagermæssig, så hvad kan vi forlange mere, jo en god opvisning d. 27. marts i Lerpøthallen, vi glæder os.

NB: Husk det er lykkedes at få Verdensholdet til Varde d. 16. maj, støt om dette, så kommer de sikkert også en anden gang.

På VG vegne
Erland Jensen

VG Beretning 2010 19-04-2010
Inden længe har vi vores gymnastikopvisning i VG, her skal vi jo helst slå vores publikums rekord fra sidste år, hvor der var 1100 tilskuere. Så kan vi jo varme op til at foreningen har været aktiv i 90 år. VG startede første gang i år 1921.
 
Gymnastikken i Varde er fortsat i en god gænge. Vi er knap så mange aktive som sidste år, men stadig over de 500 aktive fordelt på 20 hold. Til at tage vare for vores gymnaster er der ca. 60 ledere og bestyrelse. Som nyt skud på stammen har vi i år et hold for handicappede. Sæsonen startede med et lederseminar ude i Oksbøl på RAGU-KU. De der var med på kurset vil huske det, som et godt spark til at komme i gang. Vi kunne dog godt tænke os, at flere af vore ledere havde taget sig tid til kurset. Et sådant kursus er med til at sammentømre VG og gør den efterfølgende sæson lettere for alle. Det vil også være dejligt, hvis flere op til næste sæson vil tage på lederkursus eller udbygge det, de i forvejen har.
 
Først på foråret var vi nogle, der ændrede vore planer omkring springgraven, som vi har ønsket os i årtier. Vi nedjusterede vore ønsker til et depotrum ved Lykkesgård. Det betyder ikke, at vi ikke fortsat gerne vil have en springgrav, men med den økonomiske situation som kommunen og alle andre befandt sig i, kunne vi godt se at vi ingenting ville få. Så derfor nedjusteringen, så vi kan få hverdagen til at fungere bedre for vore ledere, så det er til at arbejde med, og der bliver plads til nye redskaber. Vi har pt. fået indkøbt en ny airtrack pro. Depotrummet stå formentlig klar først på sommeren, der er støbt, men byggeriet ligger lidt i vinterdvale, der er ingen grund er til at bekoste vinterforanstaltninger, da vi alligevel ikke kan benytte depotet i indeværende sæson.
Vi er med i en arbejdsgruppe under Varde Lokalråd, der arbejder med udbygning af Fritidscentret.
 
I efteråret tog vi en hurtig beslutning, da DGI tilbød et nyt regnskabsprogram. Vi hoppede med på dette on-line system. Det betød at den enkelte gymnast selv skal tilmelde sig holdet og derfra betale over nettet. Dette sker inde fra VG`s hjemmeside. Men som ved alt andet var der her lidt begyndervanskeligheder. Vi var godt klar over vi skulle have ny hjemmeside, men at den nye hjemmeside vi fik op ikke kunne arbejde sammen med regnskabssystemet Conventus, var vi ikke klar over, så det blev en ommer. Så gymnasterne kom først i gang med indbetaling omkring efterårsferien. Der er stadig lidt småændringer vi gerne vil have, om det kan lade sig gøre er lidt usikker, men firmaet prøver at arbejde det ind. Den enkelte leder kan med sit login selv skrive deltagerliste ud fra systemet.
 
Den nok største udfordring VG står overfor er leder rekruttering, vi er ikke alene om dette problem, men det er jo ingen trøst, det er et problem der kan og skal løses, vi skal blot finde løsningen. Det er uhyre nemt at stå på sidelinjen, og sige vi skal have så og så mange ledere og hjælpere på holdet, problemet er blot hvor finder vi de mennesker, der vil sige ja til at tage et medansvar. Indtil vi har fundet løsningen bliver vi nødsaget til at tage den næstbedste løsning, men realistiske løsning. Vi kan blive bedre til at tage ansvar for hinanden, tilbyde vores hjælp. Skal vi tage ansvar er det også bidende nødvendig, at det er for en periode. Det er forholdsvis let at få hjælp til adhoc opgaver, med kort tidshorisont. Men skal et hold have kontinuitet skal det være med en bemanding for en sæson. Som vores samfund er skruet sammen, skal vi have flere ledere på samme hold, så det er ”lovligt” at være optaget andetsteds en aften. Der er forældremøder i skolen – børnehaven etc. Det er den unge forældre gruppe vi skal have fat i, de har motivationen i deres egne børn, er egentlig også de nærmeste. Der er mange i denne gruppe der har kompetencen, de der ikke har kompetencen må vi give dem gennem uddannelse, her er jeg sikker på vi har en medspiller i kommunen. Arrangement i foreningslivet er også eftertragtet på arbejdsmarkedet, det giver viden og ikke mindst menneskelige egenskaber, der kan bruges uanset job funktion på arbejdsmarkedet.
Så budskabet for det videre arbejde er ” tag ansvar og løft i flok”
 
 
På VG vegne
Erland Jensen
VG Beretning 2009 06-09-2009
Varde Gymnastikforening vokser stille og roligt, der er nu over 550 aktive gymnaster fordelt på 20 hold. Dertil kommer ca. 60 ledere, der på den ene eller anden måde har en hånd med enten i bestyrelse, som holdledere eller aktiv ledere i gymnastiksalen. Det er dejligt at så mange vil ofre lidt af deres fritid på, at andre kan få sig motioneret og få en god oplevelse. Men selvfølgelig kan vi ligesom mange andre foreninger godt bruge endnu flere hænder til hjælp her eller der. Det gør det lettere for en gymnastikleder, hvis der er en holdleder til at tage sig af de praktiske gøremål, så på denne front arbejder vi videre. Som en af belønningerne til vore ledere tager vi alle på en tur til Skjern Arena for at se Verdensholdets opvisning. Vi fik jo ikke en af deres opvisninger til Varde, så vi må udenbys, og her valgte vi Skjern pga. af bedre faciliteter end Stadionhallen i Esbjerg. Vi har også fået ny dress, en flot trøje med logo og navn.

 

 

Vi har i øjeblikket spredt vores aktiviteter ud over 5 forskellige steder i byen, det vil være rart, hvis vi kan blive samlet på lidt færre steder. Det vil blive lettere med rekvisitter, beskedgivning og kontakt til administration af lokaler. Samling af aktiviteterne på få steder betyder ikke, at der indskrænkes i aktivitets tilbuddet, tværtimod skal vi gerne kunne tilbyde et mere varieret program. Det kan være forskellige former for effekt træning, dans og ballet har vi før haft på programmet, så det vil være spændende, hvis vi kan skaffe instruktører til sådanne tilbud. Det kan også være ”idræt om dagen”, vi skal til at tage op i foreningen, der er flere fra Varde der kører til Helle eller Oksbøl for at få dette behov dækket.

 

Springgrav har stået på vores ønskeseddel i mange år, - og det gør det stadig!!

Men det er mange penge, der skal bygges for ved Lykkesgård`s hallen, hvis det skal føres ud i livet og forholdene ved Lykkesgård bliver langtfra og aldrig optimale. Derfor har vi valgt at sige fra nu og arbejde på udbygning af ekstra hal ved Fritidscentret, hvilket vi hele tiden har gjort sideløbende. Problemet her er, at det ligger længere ud i fremtiden. Det betyder ikke at alt byggeri ved Lykkesgård hallen er skrinlagt. Det forventes, at der i løbet af året vil blive bygget, det savnede depotplads. Der er afsat penge til dette på IFV`s budget. Inden vi går i gang med selve byggeriet, håber vi, at vi kan få et par stykker med i et byggeudvalg inden der projekteres, så vi kan få så meget medbestemmelse på projektet som muligt. Så om alt går efter planen så slipper vi for vores berømte bur nede for enden inden årets udgang.

 

Når springgraven ikke bliver bygget nu, betyder det at vi må prioritere, at alle vore springhold så skal kunne komme ud at træne i en sådan i en af vore gl. nabokommuner. Dette kan kun lade sig gøre ved weekend samlinger, så dette må gøres til en oplevelse. Flere af de store springhold gør det også i dag med stor succes.

 

I den kommende måned er det opvisningernes tid. De mindste børnehold skal kun til vores egen opvisning d. 22. marts i Lerpøthallen. De størrer, juniorerne og voksne skal til Helle eller Oksbøl til område opvisningen, enkelte andre hold har fået ekstra opvisninger andre steder, dette er fint at få lov til at vise for så mange som muligt, hvad der er blevet arbejdet med i løbet af vinteren. De hold som ikke skal til opvisning, sætter vi ligeså stor pris på som andre, det er forskelligt hvad der prioriteres. Det vigtigste for Varde Gymnastikforening er, at de enkelte gymnaster får den motion, bevægelse og livsglæde de er kommet efter.

 

Dette kan kun opnås ved, at der er en flok ledere, hjælpeledere, holdledere, bestyrelse og andre godtfolk der vil yde en frivillig indsats, så en kæmpe tak til jer for denne indsats.

 

På bestyrelsens vegne

Erland Jensen 

 
VG Beretning 2008 06-09-2009


Varde Gymnastikforening er en sund forening med over 500 aktive gymnaster og ca. 70 aktive i leder truppen, det kan så være i bestyrelse, ledere eller for ikke at glemme, som holdledere.

Holdledere er der blevet flere af til de forskellige hold, det er et af vores mål, at alle hold skal have en holdleder, til de mange praktiske gøremål, der er omkring et hold. Lederne har som regel nok i det rent gymnastiske, som de har forberedt sig til at fyre af for deres aktive.

Det er på ingen måde blevet lettere at skaffe frivillige hjælpere til de forskellige gøremål. Men med fælles hjælp fra alle sider lykkes det som regel til sidst, efter en stor indsats, at få stablet et acceptabelt program på benene. Det vil være dejligt med lidt hjælp fra interesserede i gymnastikken, hvis I vil give et praj, hvis I kender nogen eller hvis der kommer tilflyttere til byen. Det er jo en fantastisk måde for tilflyttere at komme på banen, det giver bekendtskaber.

En af vores måder at styrke sammenhold - gøre det sjovere - lettere - at være frivillig, er at vi de sidste par år, har startet sæsonen op med en fælles lederseminar enten i Oksbøl eller her i Varde. Vi kender hinanden bedre, og derved er det nemmere at spørge om hjælp til det ene eller andet. Sammenholdet bliver bedst, når vi har internat med overnatning. 

Gymnastikken i VG er bredt varieret, med forskellige tilbud håber vi, at vi kan bidrage til at Varde by bliver en dejlig by at bo og leve i. Jeg mener også, at som beboer i Varde kan man forvente et varieret tilbud, det kræves af dagens Danmark. Det er i hvert fald vores mål. Det kan måske også bevirke nye tilflyttere til arbejdsmarkedet.

Flere af vores springhold har været på trænings weekend i Oksbøl, for at udfordre sig selv i springgraven, her kan der indøves sværere spring på en sikker måde, når der kan bygges blød landingsbane i forskellige højder. Det er selvfølgelig et af vores højest prioriterede ønsker, selv at få faciliteterne. Men det trækker desværre lidt ud, vi håber hvert år at kunne meddele vore gymnaster, nu går byggeriet i gang. Det skulle have været sket for 15 år siden, men vi må konstatere, at der er prioriteret anderledes i Varde. Dette er også medvirkende til, at det bliver svært at fange de foreningsløse. Vi forsøger sammen med kommunens Sundhed og Helse gruppe at prøver at samle dem op i eks.vis Rend og Hop.

Det er lidt grotesk at de 4 gamle oplandskommuner alle har dagens almindelige gymnastikfaciliteter til rådighed. Vi kan se at vore dygtige ledere og gymnaster søger væk fra byen og ud i oplandet for at dyrke deres idræt. Manglen på faciliteter svarer jo til, hvis man stadig skulle spille fodbold i en ko fenne, med målene markeret med et par gummistøvler. Det er der jo ingen der drømmer om at tilbyde i dag.

Nok med det, vi er stadig optimistiske og tror vi har faciliteterne til næste år, men for at undgå misforståelser omkring næste år, så klar til brug i 2009.

I den kommende måned står opvisningerne for døren, mange af holdene er klar med deres bud. Nogle af holdene har været i gang med deres første opvisning. Men det er jo ikke alle hold der skal med til opvisning, det er en af foreningernes mål, at der skal være plads til forskellige hold typer, så vi tilgodeser så mange behov som muligt.

Gymnasterne bliver ofte overset i medierne, men den sidste tid er det blevet bedre, bl.a. har Jyske Vestkysten været på banen med flere artikler omkring gymnastik. Det er dejligt, vi skal også selv være bedre til at finde værdien i gymnastikken frem og formidle den videre, jeg ved godt, det er lettere at referere til lidt resultater og så lidt ekstra fyld. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at gymnasternes sagtens kan måle sig med konkurrence idrætterne rent niveaumæssigt. Mange gymnaster yder en fantastisk trænings indsats og bliver fantastisk gode til deres idræt. Netop nu udtages Verdensholdet, alle også ikke gymnaster synes, de er vanvittige dygtige, dette har krævet en stor indsats i gymnastiksalen for at nå dette topniveau. Vi kan så håbe, vi får en opvisning til Varde med Verdensholdet og samtidig håbe, at der kan snige sig nogle lokale gymnaster med på holdet.

En stor tak til alle ledere, hjælpere, holdledere, bestyrelse og andet godtfolk, der giver et nap med, for uden jer kommer der heller ingen gymnaster, der når toppen, eller glæden bare ved at bevæge sig.

På bestyrelsens vegne 
Erland Jensen   

 

VG - Beretning - 2007 06-09-2009
Gymnastikken blomstre godt i Varde, sidste år startede foreningen op som selvstændig med indvielse  af VG`s nye fane, til forårsopvisningen i marts.

 

 

Vi har nu 500 aktive gymnaster og 56 ledere på et eller andet plan i VG. 56 ledere, der yder en frivillig indsats på en´ eller anden måde, det er mange, og foreningen ville ikke kunne fungerer uden alle disse hænder. Det er utrolig dejligt. Det er svært for bestyrelsen at nå rundt om alle, men dermed ikke sagt vi har glemt jer. Det er de enkelte ledere, der er inspirator for egne hold, og dermed gjort det, de selv magter, og det gymnasterne magter. Det vil og skal være forskelligt fra hold til hold, men en lille ekstra oplevelse her og der gir` altid pote både for gymnast og leder. Flere af holdene har været ude af huset så at sige, været til børnedag, pigelejr, drengelejr og diverse forskellige opvisninger, andre har spist kage til den søde tand. Her har holdlederne ydet deres indsats. Holdlederfunktionen er noget af det, vi vil have udbygget, og sat lidt mere i system. Det er tit en problem med de praktiske registreringer, og spørgsmål der kommer, alt mens lederen står og tripper for at komme i gang med det, der egentlig var ideen.

 

VG spænder bredt med udbud for aktive i alle aldre og niveauer pt. 20 hold. Hvis der er flere ønsker, vil vi gerne forsøge at tage dem op, hvis det er muligt, så henvend jer bare. Det kan også være stævner af forskellig art, såsom vores arrangement med Ollerups elevhold der gav opvisning i Lerpøthallen i maj måned.

 

Bestyrelsen har stille og roligt fået flere og flere af de strukturer og ændringer sat på plads, som det kræver for at være selvstændig forening, samtidig med at vi forsøger at være med, hvor det ”sne´r”. Vi har et stort samarbejde med DGI omkring nye tiltag også i forbindelse med den nye kommunalreform. Her tænkes specielt på ”Motion for livet”, som skal være bindeled mellem kommunen og foreningslivet. Projektet  ”Rend og hop” er vi også med i.

 

Et andet projekt som vi håber og tror, snart kan føres ud i livet, er udbygning af Lykkesgårdshallen med springgrav og depotrum. Det er meget påkrævet, for at vi kan komme på højde med vore naboforeninger, der allerede råder over disse faciliteter. Så glæd jer, men det kræver en indsats fra os alle. Vi har været lidt ambitiøse og lovet, at vi vil skaffe 300.000,- kr. til projektet, så nu må IFV og Kommunen op af stolen. Varde by kan ikke leve af, hvad oplandet allerede har.

Vi havde håbet, at der måske var en anden mulighed, da den nye Sct. Jacobi Skole skulle bygges, det var oplagt, at man byggede en ny skole med idrætsfaciliteter der matcher tiden, netop nu hvor alle kan se nødvendigheden af, og snakker om vores sundhed og velvære, laver projekter som ”Rend og hop”. Men ak`, der er bygget en skole, hvor vi har fået afslag på at fortsætte holdet ”Store Bolde flade maver” i. Der er ikke plads til opbevaring af boldene i den nye skole. 

Vores redskabs- og facilitetsproblem kan og skal løses. Dette vil give større arbejdsglæde og tilgang til vores forening.

 

Årets forening blev vi ikke i DGI Sydvest, men vi fik en ”trøstepræmie”, nemlig et foreningskursus på RAGU`KU på meget favorable vilkår. Så glæd jer alle til, at vi atter i år skal på et kursus med vores forening. 

 

Tak til alle der gir` en hånd med i VG, og der er altid brug for flere hænder til små og store opgaver.  

 

På bestyrelsens vegne

Erland Jensen

 
VG – Beretning 2005 06-09-2009
Varde Gymnastikforening blev en realitet i 2005. VG er det gamle navn der er taget op igen. Den endelige spaltning af VIF var den 19. maj, samme dag holdt vi stiftende generalforsamling i VG. VIF holdt sammen på tropperne i 25 år, det var hovedsagelig forskellige holdninger til prioritering af de forskellige idrætter der var årsagen til bruddet.

 

I marts havde vi vores traditionelle forårsopvisning, for nogle af holdene er det mere PR for holdet. Opvisningen er gymnastikkens vindue udad til, dette kan ind imellem være svært at overbevise pressen om. Der er jo ingen resultater og tal med stillings status, der kan skrives om. Forårsopvisningen har aldrig været bedre besøgt publikumsmæssig og med en række dygtige gymnaster, vi havde gæstehold fra Brejninggård efterskole, Bramming Gymnastik og Efterskole og område 4`s juniortræningshold.

I disse dage holder kommunen reception for årets navne, de der har ydet en særlig præstation. I gymnastikken har vi ikke den samme resultat orientering, der er målbart på samme måde og er sammenligning. Men vores dygtige gymnaster er mindst på samme niveau som andre idrætsgrenes aktive. Jeg vil vove den påstand, at det kræver mindst ligeså stor dygtighed og træningsindsats at komme på rep. holdet som at blive danmarksmester på BMX eller mester i diverse fodbold rækker.

 

Ballet, Aerobic og ”en blandet landhandel” fortsatte til sommerferien med deres aktiviteter. I VAKS aktiviteterne deltog vi med Showdans, dette er blevet til 2 børnehold, der træner her i vinter i spejlsalen på Fritidscentret. De yngste der går til dans, er helt ned til 4 år, vi kunne godt tænke os at få mere gang i dans for skolesøgende børn.

 

I år har det også krævet en stor indsats at skaffe ledere til de forskellige hold, det bliver sværere og sværere at skaffe ledere, der vil afsætte tiden til ledergerningen, men det er en absolut nødvendighed, for at der også fremover kan være gymnastik for vores børn, og vi andre kan få kroppen holdt ved lige. Det ville være dejligt, hvis flere forældre vil gå aktiv ind i jobbet som leder. Hvis vi kan få et lederteam omkring hvert hold, ville det være dejligt. Når der er flere ledere om hver hold, vil der også være mulighed for, at en af lederne legalt kan sige, jeg kommer ikke næste gang, jeg skal til forældremøde i børnehaven.

Det er blevet til 21 hold der træner i år, alle en enkelt gang om ugen, af nye tiltag er det blevet til 3 hold  ”Store  bolde – flade maver”, Pilates og et hold unge piger, holdet for unge piger er blevet udtaget, de er 28 gymnaster på holdet og har en meget høj standard, vi kan så håbe at dette kan medføre, at vi kan få endnu et hold for unge piger, hvor også de mindre øvede kan være med.

Med gymnaster og ledere er vi nået op over de 500 aktive. Det er vist det største antal gymnaster, der har været i Varde, men vi kan blive endnu flere, hvis og når vi får udbygget depotrummet og bygget en springgrav i Lykkesgårdshallen. Vi må håbe at vi i samarbejde med IFV snart kommer i gang med udbygningen, det er meget påkrævet. Flere af vore dygtige gymnaster søger væk til vore nabobyer, dette bevirker, at vi ikke senere kan få dem ind i folden som ledere. Vi kan i øjeblikket ikke indkøbe de nødvendige redskaber, der er krævet for at komme videre med gymnastikken, årsagen er ene og alene, at vi ikke kan opbevare dem, når timen er forbi. Der er simpel hen ingen steder at stille dem efter brug. De andre kommuner i NY Varde har springgrav, så det vil være på sin plads, at også den største by får den facilitet.

 

I bestyrelsen har der i årets løb været brugt enorme resurser på opsplitning af VIF og etablering af ny forening, nye vedtægter. Vi har også i samarbejde med de gamle VIFèr minus fodbold fået fælles hjemmeside www.vardesport.dk , her er badminton også kommet med, der kan godt blive plads til endnu flere. Når vi er mange idrætter om samme hjemmeside, vil det efterhånden blive naturligt, at man klikker ind på denne hjemmeside når det drejer sig om sport i Varde. Vi bliver mere set, end hvis vi hver har vores egen hjemmeside. Vi mangler stadig at få diskuteret godt og grundig igennem, hvad vil vi med vores forening, og hvordan vi gør. Dette er noget af det spændene, vi skal til i den kommende tid.

 

Der skal lyde en tak til vore samarbejdspartner, dygtige ledere og hjælpeledere, de gør et fantastisk stykke frivilligt arbejde. I bestyrelsen har vi kunnet byde velkommen til Lene Conradsen, men som det ser ud i øjeblikket, må vi desværre til at tage afsked med vores kassere Pia Husted, hun vil blive savnet, men hun aflevere et godt regnskab med lidt på kistebunden.

 

 

På VG vegne

Erland         

Varde Gymnastikforening | Chr.Richardtsvej 5 | 6800 Varde | CVR.: 29566372