VG Pokalen
Årets pokalmodtager
Et stort tillykke til 

Pokalmodtager 2023 

Olga Vindbjerg

Tak for en rigtig fin opvisning til Idræt om dagen – i programmet står der at vi uddeler årets trænerpokal om en times tid, men vi laver en lille smule om i planerne.
 
Idræt om dagen er et hold vi fik ind i Varde Gymnastikforening for et par år siden. Normalt når man starter nyt op kræver det tid og tålmodighed før det rigtig kommer op at køre og man får deltagere nok. Det var ikke tilfældet med dette hold. Vi fik et hold med knap 200 gymnaster – i år er der faktisk tilmeldt 177 på holdetDet kræver sit at være træner for sådan et hold, og heldigvis fik vi Olga Vindbjerg med som træner.
Olga er én af dem, når man nævner hendes navn til gymnastikfolk, så smiler de og siger: ja Olga, hun er fantastisk
 
Og vi kan kun give dem ret.
 
Olga har været aktiv i gymnastikken i så mange år, at vi ikke længere har fingre nok at tælle på. Som gymnast, som træner på forskellige hold og i utallige DGI regi. Og selv hos en garvet træner som Olga, kan der komme sommerfugle i maven, det er nemlig over 30 år siden, Olga sidst har haft hold med på gulvet til en gymnastikopvisning. 
I alle de år, har hun lavet masser af gymnastik, det har bare ikke været opvisningshold, men f.eks. stolegymnastik. Et hold hun også i år har haft hos os. 
77 gymnaster i Medborgerhuset. Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til og Olga forstå at samle folk.
 
Olga er smilende og i godt humør, hun forstår på fineste vis at gøre træningen både sjov og vedkommende. Øvelserne tilpasses så alle kan være med og alle muskelgrupper trænes, men hun sørger i høj grad også for at både lattermusklerne og de sociale muskler bliver rørt gennem gymnastikken. 
Olga forstår at gøre gymnastikken både folkelig og festlig, motion er vigtig, men det er endnu vigtigere, at det er sjovt at dyrke motion, så man får lyst til at komme afsted igen.
Olga trives i hallen og hun får gymnasterne til at trives. Hvis ikke du allerede er pensionist, så skynd dig at blive det, så du kan komme med på Olgas hold.
 
Vi vil gerne sige tak for dit engagement og din positive tilgang. Tak for de timer du har lagt i Varde Gymnastikforeningen – vi håber du fortsat vil være en aktiv del af vores forening. 
Og så vil vi gerne ønske tillykke med titlen som Årets træner 2023

 

Pokalmodtager 2022 

Cecilie Søndergaard og Josefine Lorenzen

 
Årets træner er en vandrepokal, der blev startet i 2006 i Varde Gymnastikforening. Det er et skulderklap til en af de frivillige i foreningen – alle er frivillige i vores forening. Faktisk skal alle vores trænere alle sammen have et klap på skulderen og en kæmpe tak for den indsats de har ydet gennem sæsonen og altid yder. Vi er nemlig så heldige, at vi har mange dygtige og engagerede trænere i foreningen. Men der er kun plads til et navn på pokalen og så har vi faktisk snydt lidt i år og skrevet to navne på. Cecilie Søndergård og Josefine Lorenzen.
De to piger har måske altid været i foreningen, jeg kan i hvert fald ikke huske tiden før Cecilie og Josefine. Engang gik de selv til gymnastik, så blev de hjælpetrænere og i dag har de en finger med på de fleste af vores springhold. Der er altid smil og god energi, altid en kvik bemærkning og altid klar til sjov. 
Cecilie og Josefine er vilde med gymnastik, de bor næsten i hallen og de er næsten altid sammen. De møder forberedt til timerne, klar med masser af spring og kan hurtigt ryste en leg eller to ud af ærmet. Men lige så vigtigt, så har de øje for den enkelte gymnast på holdet. De klarer forældresamarbejde, bestilling af dragter til et utal af gymnaster og er altid klar med en hjælpende hånd. Juletræsfest, fastelavn, pigelejr eller opvisning, man kan være sikker på Cecilie og Josefine byder ind og deltager. Det er guld værd for en forening som vores at have et par piger som jer i trænertruppen. 
Cecilie og Josefine, I trives i hallen og gymnasterne har det sjovt sammen med jer. Det er godt at være hjælpetræner på jeres hold, eller træner sammen med jer. Det er en fornøjelse at være bestyrelse og have trænere som jer… 
Varde Gymnastikforening vil gerne sige tak for jeres store engagement og jeres evige energi i foreningen. Håber I kan finde ud at deles om pokalen, ligesom I deles om gymnastikken.
 

Pokalmodtager 2021

I 2021 var der ingen sæson grundet Covid-19 
 
Pokalmodtager 2020

David Barlow

Jeg var så heldig at møde Årets træner til et arrangement i Børnehaven for mange år siden. Hvor jeg var valgt til forældrebestyrelsen. Jeg tror at David og Sussanne mest var mødt op, fordi det bør man af interesse for ens børn. Fordi det der med frivilligt arbejde det var der ikke lige plads til. Men det var så lige det der frivillige arbejde vi kom til at snakke om under kaffen. David synes at det var fanatisk at der fandtes mennesker der havde tid og overskud og lyst til at gøre en forskel for andre. At der er nogle der bruger deres sparsomme fritid på at andre kan få en god oplevelse og en masse gode minder. 
Der var faktisk kæmpe kado for det frivillige fra dig. Du kunne være ikke se hvordan man skulle finde tid til sådan noget, for der var familie, børn og arbejde, hus og venner og alt muligt andet. Jeg ved så ikke om du har fået en ekstra time i døgnet, eller hvordan – i så fald vil vi gerne vide hvordan. I hvert fald gik det sådan, at pludselig en dag så stod du ude i hallen, som forældre, men også klar til at tage træner t-shirt på. Og det er vi rigtige glade for. Du er nemlig en fontæne af god energi, smil og sjovhed. Det er altid sjovt at være sammen med dig, og det er lige meget om man er voksen, træner, ung eller barn så er der god stemning der hvor du er. Du er ikke en der går i detaljer eller irritere dig over småting, PYT siger du, det sker der ikke noget ved – lad os komme videre. Hvilket er en fantastisk gave at evne. Det er ikke altid at tingene passer 1. gang, og det er slet ikke sikkert at de passer 2. Gang, men det går, og det går godt når man er positiv. Du er altid klar til at hjælpe, hvad end det gælder at slæbe redskaber, eller fastelavn eller lignende og uanset hvad det er, møder du altid op med godt humør. 
Så er det sådan med spring, fordi det er jo ikke bare sådan at du går rundt med et lallet smil i hallen. Du guider og vejleder børn så de hele tiden bliver lidt bedre, og så lære du dem grundgymnastik, selvom du har med børn der bare vil lave saltoer og andet vildt, men så mener du at fundamentet skal være i orden. Det er lidt som at være håndværker tænker jeg – det hjælper ikke at ligge fine brædder på et dårligt fundament hvis det skal vare længe. Så David vi vil gerne sige tak fordi at du fandt til tid at blive en del af Varde gymnastikforening - det er vi glade for. Vi ser frem til næste sæson med dig.


Pokalmodtager 2019

Margit Madsen 
 
Der er mange gode emner til lederpokalen. Vi er nemlig så heldige, at vi i Varde Gymnastikforening har rigtig mange dygtige og engagerede trænere og hjælpere, men vi har kun én pokal og i år har valget, måske for første gang, været let. I år har vi nemlig en 50 års jubilar i foreningen…….. har jeg fået at vide, jeg har ikke selv været med i så mange år.
Margit Madsen
Margit startede for mange år siden som træner for puslingeholdet – så mange år siden, at de børn der var med på holdet dengang, nu selv har fået børn som er med på puslingehold i foreningen. Hun har undervejs været med i bestyrelsen og altid har hun selv været aktiv på forskellige hold. Da VIP damerne startede for 13 år siden kom Margit med på holdet, her møder hun op hver tirsdag, deltager aktivt, bager kage når der er brug for det, snupper gerne en ny plads til opvisninger og har fået flere nye med på holdet.
Margit bruger ikke de store armbevægelser, hun møder op når der er brug for det og giver gerne en hjælpende hånd, hun er altid glad og positiv. Hun er sådan en, det er dejligt nemt at arbejde sammen med og der er heldigvis mange, der har fornøjelse af at arbejde sammen med Margit, for udover at være aktiv gymnast så er hun også træner for vores KOL/diabets hold og så er hun formand for Hjerteforeningens afdeling her i Varde, hvor hun også træner et hold.
Margit nøjes ikke med VIP holdet tirsdag aften, hun har været med til flere landsstævner, deltager gerne på højskoledage i DGI regi og til sommer tager Margit sammen med 11 andre gymnaster fra Varde til gymnastrada i Østrig. Det er 40.000 gymnaster der laver gymnastik.
Vi håber I får en super tur til sommer, vi vil gerne ønske dig tillykke med jubilæet,  og samtidig sige tak for alle de timer du har lagt i Varde Gymnastikforeningen – og vi glæder os over at du fortsat vil være en aktiv del af vores forening. 
 

Pokalmodtager 2018

Rikke Liestmann 

Årets træner er en vandrepokal, der blev startet i 2006 i Varde Gymnastikforening. Det er et skulderklap til en af de frivillige i foreningen. Ligesom ved årets fighter, der er for de unge, har vi også rigtig mange aktive over 18 år og de skal selvfølgelig alle sammen have et klap på skulderen og et kæmpe tak for den indsats de har ydet. Men der er kun plads til et navn på pokalen og i år står der Rikke Liestmann.
Rikke er om nogen en VG pige, hun har været med fra start som træner og så har hun i flere år været vores kasserer. Det er en post, der ligger rigtig mange timer i….. timer som vi andre ikke ser. Vi sender en regning og den bliver betalt, vi ringer om en ny gymnast og vupti er han eller hun tastet ind i systemet, vi bestiller redskaber, booker lokaler og laver arrangementer og Rikke sørger for der er styr på pengene til det. Hun sidder godt på kassen, ikke tungt, men godt og vi skal kunne argumentere for vores sag. Vi må gerne bruge penge, men de skal ikke ødsles væk, de skal bruges fornuftigt og til glæde for mange.
Drengene hjemme hos Rikke har et stort hjerte – det hjerte er lidt rundt og banker nok mest for fodbolden. En sport, der selvfølgelig også fylder for Rikke, men heldigvis for os, banker hendes hjerte også for gymnastikken, for at det hele kører, for at der skal være styr på det og for at det skal være sjovt at være en del af Varde Gymnastikforening.
Der var lavet plads i kalenderen hos Rikke i dag. Med skiftende arbejdstider har hun for lang tid siden sat et kryds i kalenderen i dag og holdt den fri, for gymnastikopvisningen den skal man selvfølgelig med til – lige indtil der kom en invitation til barnedåb. Nok er gymnastikhjertet stort hos Rikke, men heldigvis banker det mest for familien. Tak Rikke, for det kæmpe stykke arbejde du lægger i Varde Gymnastikforening.

Pokalmodtager 2017
 
Morten Hvelplund
 
Der er mange gode emner til lederpokalen. Vi er nemlig så heldige, at vi i Varde Gymnastikforening har rigtig mange dygtige og engagerede instruktører og hjælpere, både nogen, der er sprunget til midt i sæsonen og taget et hold og rigtig mange, der har været med i mange år, men vi har kun én pokal og i år har vi valgt, at den skal gå til Morten Hvelplund.
Morten har været træner i mange år. Han er forberedt når han kommer og ellers kan han altid ryste en springbane eller to ud af ærmet. Det vigtigste for Morten er glæden ved gymnastikken, at børnene har det sjovt i hallen og så skal de lytte efter og det gør de, når Morten taler, for han ved hvad han snakker om og han formår at fange 68 børn lige der hvor de er, med klap, med høje hu-råb og med super god energi og engagement. Og så er han et legebarn på den fede måde, der er altid plads til en lille konkurrence eller kapløb.
Han tager med drengene på drengelejr og er med til børnedag, en tryghed når vores gymnaster drager ud. Morten vil VG og er altid klar med en hjælpende arbejdsom hånd, når vi har arrangementer i foreningen – hos Morten får man aldrig nej.
Morten trives i hallen og børnene trives i hans nærvær. Du lærer fra dig på en måde, så børnene forstår det og altid med et smil. Der er altid god energi omkring dig og dit gode humør smitter af på alle, både børn og hjælpetrænere, på dit hold får man lyst til at yde lidt mere.
Varde Gymnastikforening vil gerne sige tak for dit store engagement og din evige energi i foreningen og tak til din familie fordi vi må låne dig, de er heldigvis også lidt bidt af en gal gymnast – håber du er klar til næste sæson igen.

 

Pokalmodtager 2016

Mads Tryk
 
Der er mange gode emner til lederpokalen. Vi er nemlig så heldige, at vi i Varde Gymnastikforening har rigtig mange dygtige og engagerede instruktører og hjælpere, men vi har kun én pokal og i år har vi valgt, at den skal gå til Mads Tryk.

Mads Tryk yder en flot indsats i forening. Tager gerne på kursus, så han kan dygtiggøre sig. Yder en god og positiv indsats til alle træninger, og så siger han ALDRIG nej til at give en ekstra hånd. Når de andre springhold mangler en træner, så spørger de bare Mads og han er klar. En ekstratræning, eller et arrangement for en skole eller en anden forening, så spørger man bare Mads. Han stiller altid op.

Opvarmning, serie eller spring. Han kan det hele og han vil det hele og han går all in. Tror hans gymnaster kan skrive under på, at han har store forventninger til sine gymnaster og han forventer at de yder det bedste de kan og er opmærksomme i hallen.

I Mads har VG en træner der kan udvikle og dygtiggøre mange springere i foreningen fremover.

Tak for alle de timer du hver sæson lægger i Varde Gymnastikforening – vi håber du er klar igen til næste sæson.

Pokalmodtager 2015

Ulla Hald

 
I år går ”Årets træner” ikke til en træner, men til en holdleder og helt præcist Ulla Hald, der er holdleder på VIP. En holdleder er sådan en, der sørger for alt det rundt om gymnastikken, så trænere har fred og ro til at fokusere på gymnastikken.
På VIP holdet er de så heldig, at have en helt særlig en af slagsen.

Ulla har været med siden starten af VIP i 2007, og allerede det første år syede hun nederdele til hele holdet. Det gør hun stadig, syr holdets dragter. Hun er kreativ, iderig og uhyre arbejdsom. Hun er det vi kalder en ildsjæl og hun brænder for holdet.

Hun fik ideen til og fremstillede holdets maskot Fru VIP, der får ny dragt hvert år.

Hun organiserer kaffe, kage, og at bordene bliver dækket og pyntet til juleafslutning og andre arrangementer.

Hun laver skemaer, holder styr på damerne, på fødselsdage, tilmeldinger og alle deres ting – Ulla har endda oprettet sit eget private hittegodskontor; glemte sager bliver samlet ind og delt ud til rette ejermand.

Det hele foregår altid med godt humør og på en dejlig rolig måde.

Vi skal hilse fra VIP holdet og sige: Ulla du er guld værd. Det er enestående, hvad du har gjort og gør for holdet. J
 
Ulla, Varde Gymnastikforening vil gerne sige tak for dit store engagement og din evige energi i foreningen.


 

Pokalmodtager 2014

Jane Locht

 
Ja, Jane som ny formand må man jo engang imellem erkende, at man ikke har fuld kontrol og styr over situationen.

Længe før du sagde ja til gå ind i bestyrelsen og overtage formandsposten i Varde Gymnastikforening, havde vi bestemt, hvem der skulle være årets leder i VG, og fået indgraveret dit navn i Lederpokalen.

Jane er en rigtig ildsjæl, der elsker og brænder for gymnastikken. Hun har efterhånden igennem flere år været meget aktiv i vores børneafdeling. Hun har ledet forældre/barn hold, Puslingehold m.m.  Når vi og Jane i sæson starten har stået med et hold, hvor der var alt for mange til at kunne være i en gymnastiksal, har Jane adskillige gange sagt, det er jo synd for alle de, der ikke er plads til. Jeg tror jeg opretter et ekstra hold, så de også kan få lov til at være med. Dermed har Jane så stået med måske 4 hold som hun har ledet hele vinteren.

Har man været ude i gymnastiksalen når Jane havde timen, er der altid fuld aktivitet at glade børn og forældre . Hun forstår at inspirere og motivere deltagerne til at bevæge sig og samtidig have det sjovt. Jane har også evnet til at kapre unge til at hjælpe på hendes egne og andres hold.

Jane er altid den, der står parat med hjælp eller gode råd, hvis man spørger hende. I denne sæson har vi og DGI, derfor også gjort brug af hende, som vejledere for andre gymnastikledere.

Så Jane Varde Gymnastikforening er stolte over at have dig i vores midte, og er ikke spor i tvivl om at du vil og kan føre gymnastikken i Varde meget videre. Derfor er vi glade for i år at kunne overrække og hædre dig som årets leder i VG.

 

Pokalmodtager 2013

Tina Ridersholm

Tillykke til Tina Riddersholm Hansen som blev gået til Årets Leder i Varde Gymnastikforening 2012/13 ;0)

Vi er så heldige at være på Tinas hold: Idræt for børn med særlige behov.

Det er fantastisk hver tirsdag morgen, når vi slår øjnene op og ved at nu er der kun 10 timer til vi igen skal til gymnastik.

Når vi møder op, bliver vi mødt med store smil og varme og vores "særlige" børn får et knus.

Timen går i gang og alle - både gymnaster og hjælpere - bliver arbejdet godt igennem, så ingen forlader timen uden at være "brugt" 

Tina har en formidabel evne til at se, hvad hver enkelt har brug for af øvelser. Trods hver gymnasts forskellige vanskeligheder får hun differentieret og tilpasset øvelserne til hver enkelt, på en sådan måde, at det er sjovt - samtidig med at der bliver arbejdet hårdt.

Der er plads til flere - så Tina bruger også tid og energi på at oplyse om dette spændende projekt, hvor der er potentielle nye gymnaster 

Tina er en utrolig positiv, varm og givende person, som gør verdenen til et bedre sted at være.

Vi syntes, at hun fortjener at blive året figther og leder - det vil hun under alle omstændigheder være for os.
 


Pokalmodtager 2012

Inger Marie Ditlevsen

 
Lederprisen er til en leder der gennem en årrække har gjort noget særligt i VG. En der har hævet sig.
VIP pigerne har indstillet deres leder til pokalen: Inger Marie Ditlevsen.

Du har genopstartet voksen gymnastik i VG på opvisningsniveau, nu på 5. år, med over 30 damer på holdet.

Opvisningen er innovativ og udfordrende for aldersgruppen, set i forhold til at det ikke er gamle rep. gymnaster. Du tilretter træningen med god musik og er opmærksom på den enkelte og tager højde for alderens påvirkning på kroppen.

Du har et fantastisk smittende smil og energi, som forplanter sig til deltagerne. Du finder altid nogle gode gymnastikredskaber og laver mange forskellige opstillinger, som gør det spændende at se på.

Du tager gerne imod gode ideer, som gør, at alle følger sig som en del af holdet, og sørger for at der bliver optaget video af opvisningen, så VIPer har mulighed for at se opvisningen.

Inger Marie opbygger opvisningen over en historie, så man kan huske rækkefølgen af serier.
Inger Marie ligger mange timer i gymnastik, så alt er gennemtænkt.

Inger Marie er også kendt udenfor VG ( GYS-Landsstævne-Gymnastrada-Instruktør på kurser, skal også være hjælper på L13 i Esbjerg). 
  

Pokalmodtager 2011 

Trine Moltke

 

 

Pokalen skal tilgå en leder, der på den ene eller anden måde har gjort sig positiv bemærket, og gjort en forskel i det frivillige arbejde.

I år er valget faldet på Trine Moltke. Valget af Trine har været svært, der har været flere indstillinger. Det er selvfølgelig en luksus at have flere ledere, der gør en kæmpeindsats, som deres gymnaster gerne vil påskynde. Men kun en kan få pokalen.


Trine er en pige, der er lidt bange for at springe ud på dybt vand. Tør ikke altid stole på egne evner. Det skal jo helst være perfekt. Men intet kan være perfekt, inden det er prøvet. Har Trine først påtaget sig et job, går hun på den med krum hals, hun kæmper som en hest. Trine er en pige, der er dejligt at samarbejde med. Hun er livsglad, kan skabe en smittende begejstring og har en udstråling.

Så Trine et kæmpe tillykke med Varde Gymnastikforenings pokal for din store indsats indtil nu.

 


Pokalmodtager 2010

Nikolaj Wissing Nikolajsen
 
Pokalen skal tilgå en leder, der på den ene eller anden måde har gjort sig positiv bemærket, og gjort en forskel i det frivillige arbejde. I år er valget faldet på Nikolaj Wissing Nikolajsen.
 
Valget af Nikolaj skete inden han sagde ja til at gå ind i bestyrelsen. Nikolaj har det som de fleste andre frivillige hjælper der gir en hånd med. De vil gerne hjælpe hvor der mangles hjælp. De personer hjælper ofte til på flere fronter. De finder tid i kalenderen til det. Ja, Nikolaj er opskriften på prototypen.
 
Nikolaj har i år været primos motor for vores Gymnastikskole, der kørte over 2 dage i efterårsferien, og har været instruktør på 3 springhold. Han har godt nok proklameret at han ikke kan klare alle 3 hold til næste år, men så vil han hjælpe med at finde nye ledere.
 
Varde Gymnastikforening | Chr.Richardtsvej 5 | 6800 Varde | CVR.: 29566372